Deputații minorităților dau emoții Coaliției la moțiunea de cenzură

Deputații minorităților dau emoții Coaliției la moțiunea de cenzură
Publicat: 24/04/2012, 18:47
Actualizat: 24/04/2012, 21:37

Minoritățile dau emoții în Coaliție înaintea votului la moțiunea de cenzură depusă de USL. Deputații conduși de Varujan Pambuccian nu au un răspuns clar pentru ziua de vineri când se joacă în parlament soarta cabinetului Ungureanu în condițiile în care partenerii losr politici au anunțat că vor sta în bănci.

Situația este destul de tensionată, USL-ul bazându-se pe 221 din cele 231 de voturi necesare pentru ca moțiunea să treacă. Astfel, cum opoziția are nevoie de doar 10 voturi pentru a dărâma guvernul, cele 17 ale deputaților minorităților sunt la mare preț.

Dacă săptămâna trecută Niculae Mircovici declara că nu va vota moțiunea, acum s-a răzgândit, spunând că va veni la vot și se va exprima atunci.”Eu voi participa la vot, voi fi în sală și voi vota secret. Sunt argumente și pro și contra care trebuie analizate. Vom vedea atunci”, a declarat Mircovici, pentru gândul.

De aceeași părere sunt și colegii de grup, care susțin că este o decizie în unanimitate de a se prezenta la vot în număr cât mai mare, cu excepția celor care nu sunt în posibilitatea de a veni, cum este și cazul deputatei albanezilor, Oana Manolescu, aceasta fiind accidentată.

Deși nu a specificat ce decizie va lua, deputatul minorității de italieni, Mircea Grosaru, s-a arătat preocupat de situația creată.

„După întâlnirea cu cei de la USL, care ne-au rugat să ne prezentăm în sală și să votăm, la nivelul grupului s-a discutat și am fost de acord să venim. Cu excepția a 3-4 deputați, toți am fost de acord să mergem și să votăm. Acuma nu știu cum voi vota pentru că este o situație dificilă, sunt multe argumente pro și contra. Mă gândesc și noaptea la ce-o să fac. Eu vreau să ajut situația politică actuală”, a spus, pentru gândul, reprezentantul italienilor în Parlament.

Nici deputatul romilor, Nicolae Păun, nu știe ce o să facă, spunând că nu s-a hotărât deocamdată, dar că este necesară o întâlnire cu grupul. Participarea la vot este susținută și de reprezentantul turcilor, Ibram Iusein, care ne-a spus că nici el nu a luat o decizie finală. „Mă mai gândesc”, a conchis acesta.

Bazându-se pe faptul că moțiunea de cenzură va fi votată abia vineri, liderul sârbilor din România, Dușan Popov, spune că mai are timp de gândire și că va analiza situația. „Nu am luat nicio decizie în afara faptului că mă voi prezenta la vot. Trebuie să vedem care este situația, sunt multe elemente pro și contra, sunt avantaje și dezavantaje dacă va cădea Guvernul: Trebuie să vedem ce ne avantajează”, a declarat Popov, contactat de gândul.

Sunt și câțiva deputați care nu aparțin niciunui grup parlamentar și care au anunțat că vor vota „pentru” moțiune. Fostul deputat PDL, Mircia Giurgiu, a declarat, pentru Mediafax, că va vota pentru căderea Guvernului „cu ambele mâini”. Pe de altă parte, deputatul neafiliat Gheorghe Zoicaș pune condiții premierulului, spunând că va vota „împotrivă” doar dacă Ungureanu îl asigură că-l va demite pe ministrul Dezvoltării Regionale șiTurismului .

Proaspăt demisionar din PDL, trecând de partea independenților, senatorul Cezar Măgureanu a spus că va participa la dezbatere, dar se va decide în privința votului său după ce se va consulta cu liberalul Dan Radu Rușanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Vestea primită acum de Simona Halep. WTA a făcut anunțul oficial luni, 6 mai
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?