Deputatul AKM îi cere lui Toader revocarea Procurorului General. Lazăr îi laudă pe magistrații care au protestat: Au dat o lecție anticorupție la nivel european

Deputatul AKM îi cere lui Toader revocarea Procurorului General. Lazăr îi laudă pe magistrații care au protestat: Au dat o lecție anticorupție la nivel european
Publicat: 19/12/2017, 13:24
Actualizat: 08/05/2018, 23:18

„Aș vrea să vă sesizez, domnul ministru, să vă cer să luați măsuri drastice împotriva procurorului general, care și-a permis și își permite în continuare ca să defăimeze Parlamentul României făcând nu mai mult sau nu mai puțin decât săptămâna trecută considerente despre membri comisiei, cât și parlamentarii aleși de poporul roman sunt infractori de rang înalt. Vă cer public să cereți revocarea acestui procuror care nu a înțeles că dânsul nu face politica penală a acestei țări (…) și nu poate să-și permită să facă declarații publice sau să facă critici asupra legilor. Apanajul (…) legistativ este numai si numai al Parlamentului fiecărei țări”, a declarat deputatul PSD Cătălin Rădulescu, adresându-se ministrului Justiției, Tudorel Toader, în cadrul Comisiei speciale conduse de Florin Iordache.

Cătălin Rădulescu nu este membru al Comisiei speciale privind justiția condusă de Florin Iordache, însă participă la lucrările acesteia și ia cuvântul în ședințe.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, marți, referitor la protestul magistraților, că „aceasta este lecția anticorupție la nivel european a magistraturii române”, precizând că magistrații se așteaptă la un dialog de la cei care se ocupă de modificarea legilor justiției.

„Avem o magistratură la nivel european, matură, care cunoaște valorile culturii europene și care este în măsură să apere independența justiției. Aceasta este lecția anticorupție la nivel european a magistraturii române. Avem o scrisoare a CSM, a președintei CSM, care arată același lucru pe care îl doresc și magistrații, în sensul că ne așteptăm la un dialog din partea celor care se ocupă de modificările la legile justiției și la codurile penale și de procedură penală. Mă așteptam la un dialog pentru că magistratura română are specialiști, CSM are experți, ministerul Justiției are două direcții de experți în materie de legislație. Acest dialog este absolut necesar pentru a realiza legi bune”, a declarat Augustin Lazăr, prezent la sediul CSM pentru ședința plenului.

Solicitat să comenteze dacă magistrații pot, legal, să protesteze, procurorul general a precizat că magistrații se manifestă decent.

„Se manifestă foarte conștienți de valorile culturii juridice europene. Nu au făcut nimic ofensator, dimpotrivă. Au arătat că nu le este indiferent faptul că justiția română, că independența justiției române poate fi afectată. În aceste condiții, magistrații au luat o atitudine care la nivel european, cu precizie înseamnă o lecție anticorupție. Magistrații sunt magistrați independenți”, a completat Lazăr.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, referitor la protestul magistraților, că aceștia pot manifesta în calitate de cetățeni, însă ca magistrați trebuie să respecte legea, precizând că se va documenta să vadă exact dacă au încălcat prevederile legale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?