Deputatul Daniel Olteanu, plecat din PNL, s-a înrolat în ALDE

Redactor:
Gabriel Pecheanu
Deputatul Daniel Olteanu, plecat din PNL, s-a înrolat în ALDE
Deputatul Daniel Olteanu, plecat din PNL, s-a înrolat în ALDE

„Am decis să mă alătur ALDE pentru că, după 22 ani de la semnarea adeziunii la PNL, este foarte greu să nu rămân liberal, alături de mulți dintre colegii cu care am traversat acești ani. Mă onorează faptul că domnul președinte Călin Popescu-Tăriceanu a considerat că subiectele și proiectele pe care le-am adus în spațiul public pȃnă acum, ca parlamentar, și mă refer în special la cele care privesc atenuarea discrepanțelor regionale cu sprijinul direct al statului, sunt solide și merită susținerea ALDE. E vorba despre inițiative pentru care vasluienii, al căror reprezentant sunt, au găsit prea puțină deschidere și înțelegere din partea guvernărilor anterioare, și care se referă la scăderea decalajelor între Vaslui și regiunile bogate, la ștergerea inechităților între Moldova și restul țării”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Daniel Olteanu.

El promite că discursul său politic va rămȃne același, că nu va renunța la temele pe care le-a adus în atenția publică prin intervențiile din Parlament și că va continua să susțină că marile investiții în infrastructură sunt primele obiective care trebuie asumate pentru Moldova.

„Înainte de a le condiționa, însă, de resursele de finanțare europeană, trebuie să le realizăm cu fonduri de la bugetul de stat. România a construit 215 km de autostradă cu fonduri de la bugetul de stat, zero km în Moldova, iar asta este o situație inadmisibilă. Am speranța că ALDE va fi locul în care, după o perioadă deloc ușoară pentru mine, voi avea parte de atmosfera de lucru care mi-a lipsit din cauza tensiunilor și conflictelor ce s-au perpetuat în ultimii ani în PNL. Îmi doresc o colaborare excelentă cu toți colegii din ALDE, pe care îi asigur că îmi pun la dispoziție întreagă experiență politică și administrativă, și toată energia de care dispun pentru reușita unor proiecte comune″, a mai susținut Daniel Olteanu.

Deputul Daniel Olteanu și-a anunțat, pe 23 mai, demisia din calitatea de membru al Partidului Național Liberal.

Inchide