Deputatul PNL Grigore Crăciunescu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu, trimis în judecată pentru conflict de interese
Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzat că, în perioada în care a fost primar al municipiului Pașcani, a încheiat nouă acte juridice cu firme al căror reprezentant era fiul său, unul vizând concesionarea unui teren la un preț subevaluat.
Publicat: 17/10/2013, 11:27
Actualizat: 03/02/2019, 21:51

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzat că, în perioada în care a fost primar al municipiului Pașcani, a încheiat nouă acte juridice cu firme al căror reprezentant era fiul său, unul vizând concesionarea unui teren la un preț subevaluat.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a deputatului Grigore Crăciunescu pentru conflict de interese, dosarul urmând să se judece la instanța supremă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Grigore Crăciunescu, în calitate de primar al municipiului Pașcani, a perfectat nouă acte juridice cu societăți comerciale al căror reprezentant legal era fiul său, „realizându-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp”. Grigore Crăciunescu a activat într-una dintre aceste firme până la momentul dobândirii calității de primar.

Anchetatorii au stabilit că unul dintre cele nouă acte juridice a vizat concesionarea fără licitație a unui teren de 110 metri pătrați, situat vizavi de Primăria Pașcani, la un preț de aproximativ cinci ori mai mic decât cel stabilit într-un proiect inițial, pentru construirea unei parcări care deservea laboratorul de analize medicale ce aparținea familiei lui Crăciunescu.

„De menționat este și faptul că unul dintre aceste acte juridice vizează concesiunea prin încredințarea unei suprafețe de teren intravilan, situat vis-a-vis de Primăria orașului Pașcani și în imediata vecinătate a sediului uneia dintre societățile comerciale al căror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafeței de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directă, fără licitație publică, pentru o perioadă de 25 de ani, la un preț de 219 euro/an (față de prețul stabilit într-un proiect inițial al concesiunii de 1021 euro/an), pentru construirea unei parcări ce urma să deservească laboratorul de analize medicale care aparținea familiei inculpatului”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradală prin panouri publicitare și totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafețe de teren de la un metru pătrat până la cinci metri pătrați, în intravilanul orașului Pașcani, „în zonele cu cea mai bună vizibilitate, cu expunere și receptare eficiente, atât pentru traficul pietonal, cât și pentru cel auto și transportul în comun, au precizat procurorii.

„Toate aceste activități denotă dorința și diligențele depuse de inculpat pentru stabilirea unor prețuri preferențiale pentru societățile familiei sale și pentru facilitarea desfășurării activității acestora”, se mai arată în rechizitoriul trimis instanței.

Grigore Crăciunescu a fost primar al municipiului Pașcani în perioada 2008-2012. Crăciunescu a candidat în iunie 2012 pe listele PNL pentru un nou mandat de primar la Pașcani, fiind învins de un reprezentant PSD.

Fostul primar al municipiului Pașcani a obținut un mandat de deputat în decembrie 2012, el candidând din partea USL într-un colegiu din municipiul Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu