Deputatul PSD Cristian Rizea, acuzat că a luat mită 300.000 de euro. DNA cere aviz pentru arestarea sa

Deputatul PSD Cristian Rizea, acuzat că a luat mită 300.000 de euro. DNA cere aviz pentru arestarea sa
Procurorii DNA cer avizul Camerei Deputaților pentru reținerea și arestarea preventivă a deputatul Cristian Rizea, acesta fiind acuzat de trafic de influență și spălare de bani.

Procurorii DNA cer avizul Camerei Deputaților pentru reținerea și arestarea preventivă a deputatului PSD Cristian Rizea, acesta fiind urmărit penal pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

DNA arată că Rizea ar fi primit în 2 decembrie 2009, de la omul de afaceri cu cetățenie americană Lucian Colțea, suma de 200.000 de euro, apoi pe 6 decembrie încă 100.000 de euro, pentru a interveni în schimb la RA-APPS și la primăria Chiajna, pentru ca acestea să urgenteze procedurile de retrocedare a unui teren dintr-o zonă rezidențială a Bucureștiului, respectiv să obțină titlul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria Chiajna.

Pentru a ascunde banii primiți, Rizea ar fi întocmit patru contracte de împrumut false.

În decembrie 2015, aflând că este anchetat, Rizea i-a abordat pe doi dintre martorii DNA și le-a cerut să nu spună adevărul procurorilor, promițându-le în schimb că dacă va deveni primarul sectorului 5, le va oferi gratuit un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei clinici, arată DNA.

În acest dosar, omul de afaceri cu cetățenie americană Lucian Colțea a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzațiile de cumpărare de influență și spălare de bani, procurorii urmând să ceară miercuri instanței supreme arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cristian Rizea a ajuns, miercuri dimineața, la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat într-un dosar de trafic de influență.

Parlamentarul a fost adus la sediul DNA de ofițerii de poliție judiciară în baza unui mandat de aducere.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că deputatul Cristian Rizea este suspect pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit la funcțonari din cadrul RAPPS, solicitând în jur de 300.000 de euro pentru intervenția sa.

Inchide