Dezbaterea care va fi susținută marți de Iohannis | Steriu: Ne dorim foarte mult să participe și Viorica Dăncilă / Rareș Bogdan: Nu are ce să caute Dăncilă la dezbatere. Staff-ul PSD încearcă să o victimizeze

Dezbaterea care va fi susținută marți de Iohannis | Steriu: Ne dorim foarte mult să participe și Viorica Dăncilă / Rareș Bogdan: Nu are ce să caute Dăncilă la dezbatere. Staff-ul PSD încearcă să o victimizeze
Publicat: 16/11/2019, 14:37

„Bineînțeles. Noi cerem din prima zi de campanie o dezbatere între cei doi candidați, nu o dezbatere a unui candidat. De altfel, nici nu cred că acest cuvânt se potrivește. Mai degrabă Klaus Iohannis își organizează o întâlnire cu Rareș Bogdan, care probabil va fi moderatorul, și probabil cu încă doi-trei jurnaliști aserviți și un mic grup de fani, alături de SPP-ul din dotare. Este ridicol ce face și nu este doar o întâlnire pe care o aștepta doar electoratul PSD-ului. Sunt încă 3 milioane de oameni care au votat acum câteva zile și încă 8 milioane de oameni care nu au votat, care doresc să vadă o dezbatere între doi candidați care vor genera alegeri în duminica ce vine pentru a stabili Președintele României pentru următorii 5 ani”, a afirmat Valeriu Steriu, sâmbătă, la Antena 3, întrebat dacă ar trebui să meargă și Viorica Dăncilă la dezbaterea de marți.

Social-democratul a adăugat că șeful statului duce România în situații ridicole, pe care le-a întâlnit doar înainte de 1989.

„Doar înainte de 1989 am văzut astfel de situații ridicole în care ne duce Iohannis, asigurând o întâlnire doar cu activul lui de partid. Arată în primul rând o mare frică, o aroganță și duce în derizoriu. Această chestie este o problemă care ține de democrația din România. Cred că e penibil ceea ce face Klaus Iohannis”, a completat Steriu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că nu este neapărat important locul în care ar fi putut avea loc o confruntare între cei doi candidați, precizând că PSD ar fi fost dispus ca dezbaterea să aibă loc chiar și la Cotroceni.

„Nu e vorba de unde se asigură acest loc. SNSPA, Biblioteca Centrală Universitară, un loc oriunde în România. Putea fi chiar la Cotroceni. Să știți că noi ne-am fi dus într-un format stabilit de cele două staff-uri de campanie oriunde în România. Dacă domnul Klaus Iohannis dorea ca dezbaterea să fie în limba germană, ne aduceam un traducător și vă asigur că o făceam astfel încât dânsul să vorbească în limba germană”, a mai explicat Valeriu Steriu.

Chestionat dacă ar fi posibil ca Viorica Dăncilă să apară la evenimentul de marți anunțat de Klaus Iohannis, purtătorul de cuvânt al PSD a răspuns: „Noi ne dorim foarte mult. Am înțeles că deocamdată niciun jurnalist nu a aflat cum s-ar putea acredita pentru această dezbatere”.

Rareș Bogdan: Nu are ce să caute Dăncilă la dezbatere. Staff-ul PSD încearcă să o victimizeze

Rareș Bogdan a declarat că Viorica Dăncilă nu are ce să caute la dezbaterea de marți a președintelui Klaus Iohannis. Eurodeputatul PNL a precizat că șeful statului nu are ce să dialogheze cu prezidențiabilul PSD, iar social-democrații încearcă să o victimizeze pe Dăncilă.

„Noi am fost extrem de clari. Văd că staff-ul de campanie al doamnei Dăncilă, neavând ce să prezinte din partea doamnei Dăncilă, se agață cu disperare și încearcă să o victimizeze pe doamna Dăncilă pe aceasă chestiune. Președintele României nu are ce să dialogheze cu această doamnă, reprezentanta unui partid care a lovit la temelia statului. Nu are ce să caute doamna Dăncilă, dacă dezbaterea este cu jurnaliști, analiști, comentatori pe care la această oră nu îi știe nimeni exact. Vor fi șase sau opt, cinci, încă nici numărul nu este stabilit”, a afirmat Rareș Bogdan, sâmbătă la Antena 3, întrebat dacă poate participa să Viorica Dăncilă la dezbaterea de marți, dacă ar vrea să participe.

Întrebat dacă este adevărat că dezbaterea va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară, cum a anunțat SNSPA, europarlamentarul PNL a răspuns: „E un comunicat dat de SNSPA. Noi am convenit extrem de clar că nu vom da detalii despre locul de desfășurare până nu s-a convenit cu toată lumea. În momentul acesta, dacă cei la SNSPA au dat un comunicat oficial și domniile lor vorbesc despre această locație, sigur, noi ce mai putem spune decât că mergem pe comunicatul celor de la SNSPA”.

Acesta a adăugat că PNL a analizat în total patru locuri în care să se desfășoare dezbaterea de marți.

„Dacă cei de la SNSPA așa spun, înseamnă că vom merge acolo. Noi studiam patru locații pentru această dezbatere, toate reprezentative pentru o dezbatere la un asemenea nivel, toate reprezentative pentru centrul universitar București și pentru ceea ce înseamnă România educată și România care a mers înainte pe baza creierelor sale și a oamenilor vizionari, ieșiți de pe băncile școlilor românești”, a conchis Rareș Bogdan.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat că va găzdui dezbaterea de marți a președintelui Klaus Iohannis cu politologii și formatorii de opinie, care va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, potrivit unui comunicat de presă.

Klaus Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă susținută miercuri la sediul PSD, că marți va organiza o dezbatere cu politologi și formatori de opinie. Șeful statului a precizat că nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste și a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului