Diaconescu, ca și scos din cursa pentru Cotroceni. Lider PMP: „Există un val uriaș de simpatie pentru Elena Udrea”

Diaconescu, ca și scos din cursa pentru Cotroceni. Lider PMP:  „Există un val uriaș de simpatie pentru Elena Udrea
Publicat: 17/08/2014, 08:53
Actualizat: 27/03/2019, 00:08

Secretarul general al PMP, Cristian Petrescu, spune că partidul are un candidat respectabil și respectat, Cristian Diaconescu, însă „postul de președinte, din păcate, este unul de ales, nu de numit”, iar în ședința de marți a PMP va fi găsită cea mai bună soluție privind candidatul la prezidențiale.

Cristian Petrescu a condus, sâmbătă, lucrările conferinței județene a PMP Bistrița-Năsăud, care și-a ales conducerea, iar de la tribuna acesteia le-a spus membrilor PMP că formațiunea ar putea să schimbe candidatul pentru Cotroceni.

„Marți vom discuta, vom găsi, sperăm noi, cea mai bună soluție. Ideea este să obținem un rezultat cât mai bun la alegeri fiindcă nu ne putem permite să lăsăm țara unui președinte de stânga, respectiv lui Victor Ponta. Atunci, prin procentul obținut de candidatul nostru și prin procentul obținut de alte partide de dreapta, facem tot posibilul să îl împiedicăm pe Victor Ponta să ajungă președintele României. Bineînțeles că ne dorim ca al nostru candidat să intre în turul doi fiindcă acolo lupta cu Victor Ponta se duce cu totul altfel”, a spus Petrescu.

El a amintit că în anul 2000 Traian Băsescu a intrat târziu în cursa pentru Primăria București, având doar 4%, dar a reușit în trei săptămâni să ajungă la 17%, a intrat în turul doi și a ajuns primar al Capitalei.

„Faptul că acum cineva are 40% în sondaje nu îi garantează sub nicio formă câștigarea cursei pentru alegerile prezidențiale și, în funcție și de noi, cred că rezultatul final al alegerilor poate fi împotriva candidatului stângii”, a spus Petrescu.

Despre cum s-a ajuns la ideea schimbării candidatului PMP pentru prezidențiale, Petrescu a spus: „Sunt păreri și păreri. Pe de-o parte, avem un candidat respectabil și respectat cu un profil foarte bun de președinte, însă postul de președinte, din păcate, este unul de ales, nu de numit și ca să poți ajunge președinte trebuie să fii ales de oameni. Există cercetări sociologice pe care ni le-au arătat unii colegi din care reiese că domnul Cristian Diaconescu nu ar obține un număr suficient de mare de voturi ca să putem continua cu dânsul. Pe de altă parte, știm foarte bine în ce măsură sunt românii pregătiți să voteze o femeie sau să treacă peste un anumit misoginism”.

La Bistrița, există „un val uriaș de simpatie pentru Elena Udrea”

La rândul său, președintele PMP Bistrița-Năsăud, Geea Balazsy-Titieni, aleasă sâmbătă în funcție, spune că în județ există „un val uriaș de simpatie pentru Elena Udrea” și că majoritatea colegilor cu care a discutat au optat ca PMP să își schimbe candidatul la prezidențiale.

„Deocamdată, nu am luat o decizie oficială legată de mandatul cu care voi merge marți la ședința conducerii centrale fiind ocupați cu organizarea alegerilor la nivel județean. Ce vă pot spune este că există un val uriaș de simpatie pentru doamna președinte Elena Udrea. Colegii mei și eu, personal, îl stimăm mult și pe domnul Cristian Diaconescu, ne-a făcut o impresie foarte bună, dar credem că, în cursa prezidențială, contează mult notorietatea, iar din acest punct de vedere, cred că e evidentă notorietatea doamnei Elena Udrea. Eu voi discuta însă cu fiecare coleg în parte și voi prezenta, la București, ce mandat mi-au dat colegii mei”, a declarat Geea Balazsy-Titieni.

Ea a mai spus că majoritatea colegilor cu care a discutat au optat ca PMP să își schimbe candidatul la prezidențiale.

Sondaj pe Facebook, la Bihor

Cei circa 600 de membri ai PMP Bihor vor decide printr-un vot exprimat pe pagina de Facebook a filialei dacă îl mențin drept candidat la Președinție pe Cristian Diaconescu sau dacă, dimpotrivă, vor înlocuirea acestuia cu președintele formațiunii, Elena Udrea.

„La această oră, în urma discuțiilor de la vârful partidului și a unei decizii a Consiliului Executiv Județean al PMP Bihor, pe pagina privată de Facebook a organizației județene se desfășoară, de două zile și până duminică seară, un proces de votare, astfel încât luni să fim cu o decizie luată și să știm pe cine vedem candidat din partea PMP”, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, președintele PMP Bihor, Marton Attila.

Solicitat să spună dacă, în condițiile în care Cristian Diaconescu și-a anunțat intenția de a candida la Președinția României indiferent dacă va beneficia sau nu de susținerea partidului, iar la Consiliul Național al PMP programat marți este posibilă anunțarea candidaturii Elenei Udrea, simpatizanții și membrii PMP își vor împărți voturile între aceștia, liderul organizației județene a afirmat că nu dorește să răspundă, dar a adăugat că apreciază drept „firească” decizia lui Diaconescu.

„Personal, cred că e firesc așa. Inclusiv președintele Traian Băsescu îl va susține, pentru că nu degeaba a fost primul care a semnat pentru susținerea candidaturii sale”, a spus președintele PMP Bihor.

.Cristian Diaconescu, președintele Fundației Mișcarea Populară și prezidențiabil al PMP, spunea, într-o postare de vineri de pe pagina sa de Facebook, că își va duce „candidatura până la sfârșit”, indiferent dacă va beneficia sau nu de susținerea unui partid.

Diaconescu spunea că această atitudine vine din „datoria morală” față de susținătorii săi și de societate.

Diaconescu declara, miercuri, agenției MEDIAFAX, referitor la candidatura sa la prezidențiale, că o consideră „un angajament față de țară”, pe care îl va respecta și a spus că va cere în partid măsuri împotriva „oamenilor din PMP care au mințit la televizor” în legătură cu numărul de semnături strânse pentru susținerea acesteia.

Președintele PMP Elena Udrea și-a declarat „supărarea” față de numărul mic de semnături adunate de organizațiile PMP pentru Cristian Diaconescu.

„Supărarea a pornit de la numărul mic de semnături adunate de organizații, iar eu, când am deschis subiectul nerealizării target-ului de semnături, au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a candidatului”, a susținut Udrea, la B1Tv.

Fostul europarlamentar Elena Băsescu, fiica președintelui, spunea, într-o postare pe Facebook din această săptămână, că „organizațiile PMP au «probleme» în a strânge semnături pentru candidatul la prezidențiale Cristian Diaconescu „deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru”.

Președintele Traian Băsescu și-a declarat oficial sprijinul pentru candidatura lui Cristian Diaconescu și a semnat primul pe lista de susținere a candidaturii acestuia în alegerile prezidențiale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?