DIICOT i-a pus sechestru de 60 de milioane de euro lui Videanu pe vila din Snagov, pe 4 apartamente și pe acțiuni

Procurorii DIICOT au dispus punerea sub sechestru a unor imobile ale fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, a căror valoare cumulată este estimată la circa 60 de milioane de euro.

Procurorii DIICOT au dispus punerea sub sechestru a unor imobile ale fostului ministru al Economiei Adriean Videanu a căror valoare cumulată este estimată la aproximativ 60 de milioane de euro. Mai exact, anunță DIICTOT, prin Ordonanțele din 24 și 26 septembrie, s-a instituit sechestru asigurator „până la concurența sumei de 277.000.000 lei (60 milioane de euro)” asupra casei construite de Adriean Videanu în Snagov, pe un teren obținut prin concesiune, asupra a trei apartamente situate în București și a unuia din Mamaia.

Așa cum arată datele din declarațiile de avere făcute de fostul ministru PDL cât timp s-a aflat în funcții publice, sechestrul ar acoperi practic toate proprietățile aflate pe numele acestuia. 

De asemenea, s-a pus sechestru pe 66.906 acțiuni deținute de către Adriean Videanu la trei societăți comerciale, fără ca procurorii să le menționeze. În ultima declarație de avere semnată de Adriean Videanu în 2010, la demisia din Guveren, liderul PDL menționa că cele mai valoroase acțiuni pe care le deține sunt cele de la Titan Mar SA, urmate de cele la Pecon SA și la Equity Invest SA. La acel moment, Adriean Videanu era, de asemenea, acționar la Secon SA, Aurto Marcus Grup SA, Ada Promotion Dev SRL, Marmosim SA și Di-Anne Design SA.

Foto: pesurse.ro

„În cauză s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deținute în conturile deschise la 2 unități bancare pe numele învinuitului precum și a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către 2 societăți comerciale”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Dosarul „Romgaz”. Pentru ce sunt cercetați Videanu și Vosganian

Adriean Videanu este cercetat, alături de actualul ministru al Economiei, liberalul Varujan Vosganian, în dosarul „Romgaz”, pentru complot și subminarea economiei naționale. Potrivit procurorilor DIICOT, cei doi au ignorat în totalitate informările și sesizările primite de la SRI, au acționat premeditat pentru sprijinirea grupului infracțional din jurul omului de afaceri Ioan Niculae și au prezentat în Guvern o situație eronată pentru ca Executivul să își asume o serie de acte normative.

Pentru a justifica cererea avizului pentru începerea urmăririi penale în cazul celor doi miniștri, DIICOT explică cum l-au ajutat Vosganian și Videanu pe Niculae mai întâi să devină unul din „băieții deștepți”ai gazelor naturale. Mai întâi acestuia i s-au acordat, prin ANRE, licențe prin care compania sa, Interagro SA, devenea nu consumator, ci furnizor de gaze naturale pentru mai multe combinate chimice. Gazele de la Romgaz au ajuns la Interagro cu subvenții importante nelegale, după cum susțin procurorii, sub pretextul că în felul acesta este ajutată agriculotura, beneficiarul final al îngrășămintelor.

Efectul deciziilor celor doi miniștri a fost însă, în accepțiunea DIICOT, doar periclitarea stocurilor de gaze pentru iarnă care ar fi trebuit să asigure consumatorii interni în situația unor temperaturi foarte scăzute sau a unei crize externe și utilizarea Romgaz în interesul privat al SC INTERAGRO SA.

Ambii miniștri s-au declarat nevinovați.

Dacă în cazul lui Videanu, președintele Traian Băsescu a aprobat în septembrie începerea urmăririi penale, situația lui Vosganian este în discuție la Comisia Juridică a Senatului, avizarea având nevoie de votul plenului. 

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide