Disidenții din USR cer un nou Congres. Deputat: „Nu putem blama alte partide că nu respectă legea, câtă vreme noi nu o facem”

Disidenții din USR cer un nou Congres. Deputat: „Nu putem blama alte partide că nu respectă legea, câtă vreme noi nu o facem
Publicat: 30/10/2017, 15:00

Contestatarii cer reluarea alegerilor și spun că nu cred în scindarea partidului, dar nici nu acceptă abuzuri.

„Este doar o luptă internă și, din punctul meu de vedere, este o luptă pentru legitimitate”, a declarat deputatul Cosette Chichirău, pentru MEDIAFAX, cu privire la situația din partid.

Cosette Chichirău este unul dintre cei 15 parlamentari sau șefi de filiale care au transmis o scrisoare deschisă, după alegerile de la Brașov, în care își arată nemulțumirea față de sistemul de votare.

„Congresul trebuie refăcut, iar delegații la Congres trebuie aleși statutar în toată țara, conform unui sistem de vot unitar, pentru că la București, știți foarte bine, alegerile care inițial au fost făcute pe un sistem de vot agreat de toată lumea, inclusiv de gruparea Ghinea (deputatul Cristian Ghinea – n.r), asta este în procesul verbal, au fost după aceea anulate, abuziv, din punctul meu de vedere. Nu poți să ai un Congres valid și legitim când faci tot felul de abuzuri din astea”, a susținut Chichirău.

Membrii USR nu se mai feresc să vorbească public de tabere existente acum în USR.

„În general, este posibilă această negociere, dar cred că încă suferim de o naivitate a multora din partid prin care o tabără crede că se poate impune singură. (…) El (n.r. Barna) este susținut de tabăra Ghinea, ei speră să controleze tot și probabil nu le-ar păsa dacă jumătate din USR ar pleca, atâta vreme cât ei rămân cu un partid la cheie”, a spus Chichirău.

Lavinia Cosma, deputat USR, a declarat, pentru MEDIAFAX, că USR nu riscă să se rupă, dar că Biroul Național al partidului trebuie să înceteze cu abuzurile din ultimul timp.

„Ne dorim să revenim la principiile pentru care a fost fondat USR și dorim ca Biroul Național împreună cu noua conducere să înțeleagă acest lucru și să se oprească din abuzurile făcute în ultima perioadă”.

În același timp, deputatul a spus că ar trebui să se reia Congresul de sâmbătă. „Cred că ar trebui respectat statutul, pentru că așa cum am scris și în această scrisoare, nu putem să cerem altor partide sau să blamăm alte partide că nu respectă legea, atâta vreme cât noi nu o facem. (…)Trebuie aplicat votul unitar și trebuie aplicat statutul, în primul rând. Nu e democratic sub nicio formă ca un Birou Național, indiferent din cine ar fi format, să treacă peste niște alegeri făcute și să dea niște dispoziții care nu sunt în concordanță cu statutul, doar pentru că nu le-a convenit rezultatul”, a precizat Lavinia Cosma.

În privința lipsei de comunicare din partid, Lavinia Cosma vede acest lucru ca pe „o problemă de neînțelegere a unei părți care își dorește și și-a dorit cu tot dinadinsul puterea”.

Nici deputatul Lucian Stanciu Viziteu nu întrevede posibilitatea ca USR să se scindeze. „Suntem un partid deschis, transparent, care nu acceptă orice fel de nereguli. Sper să existe un dialog zilele viitoare cu Dan Barna, el de-abia fiind ales președinte”.

Dan Barna a fost ales președinte al partidului, sâmbătă, în urma votului membrilor prezenți la Congresul Extraordinar de la Poiana Brașov.

Actualul președinte al USR nu a putut fi contactat, până la ora transmiterii știrii, pentru o reacție legată de situația din partid.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?