Disputa Cioloș-Dragnea continuă: Liviule, nu ține cu poveștile astea cu care te plimbi de câțiva ani / Fostul premier critică rețeaua de aprozare

Disputa Cioloș-Dragnea continuă: Liviule, nu ține cu poveștile astea cu care te plimbi de câțiva ani / Fostul premier critică rețeaua de aprozare
Publicat: 12/03/2019, 10:13

„Liviule, nu ține cu poveștile astea cu care te plimbi prin presă de câțiva ani de zile, povestea cu servicii e tot scoasă de la naftalină, o dată la 2-3 ani, prima dată când eram candidat pentru poziția de comisar european, pe care unii din PSD o voiau această poziție pentru Adrian Severin și atunci au început să plimbe pe holurile Parlamentului European povestea asta cu servicii de informații. Nu a ținut, PE m-a votat. Mai încolo, când am devenit premier, după ce nu i-a convenit dlui Dragnea ce am făcut noi la guvernare, pentru că îi încurcam socotelile, a reînceput povestea cu străinii, dar de data asta s-a dus pe alt brand – Soros. Acum reia povestea cu ba Securitate, ba naționalism, ba servicii de informații străine, tot felul de povești din astea”, a afirmat Dacian Cioloș, la Digi24.

El i-a amintit lui Dragnea că cei care au lucrat în Securitate au rămas în FSN, apoi au trecut la PSD.

„Dar eu îl întreb pe dl Dragnea, unde sunt cei care au lucrat în securitate, care au rămas în FSN, care apoi au trecut în PSD și unii dintre ei care au fost chiar la vârf. Unde sunt fotografiile alea cu diferiți șefi ai serviciilor de informații democratice din România, cu care dl Dragnea a lucrat? Dacă ne facem un calcul cine a fost la guvernare din 1990, cam 70% a fost PSD”, a adăugat fostul premier.

Dacian Cioloș i-a transmis lui Liviu Dragnea că ar trebui să înceapă să explice românilor „unde este bunăstarea promisă de PSD în 2016”.

„Liviule, nu ține cu poveștile astea! Și mai bine ar fi să începeți voi să explicați românilor unde e bunăstarea aia pe care o promiteați în 2016 cu carioca pe tablă frumos desenată. Aia nu mai vedem, dar vedem în continuare că dl Vâlcov e acolo la împărțirea bucatelor, vedem că povestea cu Fondul Suveran de Investiții reapare, pentru că probabil mai sunt niște companii care trebuie dat în stânga și în dreapta, tot pe la străini. Banii pe care îi dați pe pensii și salarii tot de la străini vin, cu dobânda cea mai mare din regiune. Cam asta e povestea cu împrumuturile și străinii. Când nu aveți explicații, o reluați cu securitatea și serviciile”, a afirmat Cioloș.

El a amintit că membrii conducerii PLUS au semnat declarații pe propria răspunderea că nu au colaborat cu Securitatea și nici cu alte servicii de informații.

„Eu, ce i-am spus dlui Dragnea, i-am spus foarte serios. Noi, în PLUS, am cerut tuturor celor din conducere să semneze o declarație pe propria răspundere și care e semnată, că nu au colaborat cu securitatea și cu alte servicii de informații, (…), declarații cu toate consecințele juridice dacă oamenii ăștia mint. Aștept să semneze și dl Dragnea, să vină să-mi arate și, pe urmă, mai discutăm, Liviule, despre poveștile astea! Și treaba asta cu tupeul, tupeul vine de la voi, de la PSD, tupeu față de români. Ei confundă suveranitatea cu autocrația”, a mai declarat Dacian Cioloș.

Reacția lui Cioloș vine după ce președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că este „o tactică securistă” abordarea lui Dacian Cioloș pe care l-a întrebat de colaborarea cu serviciile și a răspuns cu o întrebare asemănătoare la adresa sa.

„Eu pot să fac orice, dar are ceva tupeu băiatul ăsta, să răspundă dacă are legătură cu serviciile de care l-am întrebat. Este o tactită securistă asta la Cioloș. Daciane, nu ține. O să tot vorbim lunile astea. E de bine, că sunt masoni. Acuma nu (exemple de masoni – n.r.)”, a sus Liviu Dragnea.

Răspunsul vine după e Dacian Cioloș a declarat duminică, la Buzău, că vrea să vadă de la Liviu Dragnea „declaratțile pe propria răspundere ale conducerii PSD care să spună că nu au colaborat cu Securitatea și n-au colaborat cu servicii de informatii din țară și din străinatate”.

Cioloș: Rețeaua de aprozare este o abordare comunistă

Fostul premier declarat că rețeaua de aprozare, idee promovată de Liviu Dragnea, este o abordare comunistă. El a subliniat că producători agricoli din România au nevoie de sprijin pentru a-și promova produsele, dar prin alte mijloace.

„Rețeaua de aprozare este o abordare comunistă. Producătorii agricoli au nevoie de sprijin pentru a-și comercializa produsele, dar nu în magazinele de stat, sunt alte mijloace. Dacă o fac în magazinele de stat, ele vor stabili prețul, nu piața. Avem nevoie de asta, dar nu prin rețeaua de magazine de stat, ci printr-o rețea pe care să o creeze producătorii. Ei trebuie ajutați printr-un pachet de măsuri pe care noi îl avem în pachetul politic”, a declarat la Digi 24 dacian Cioloș.

El a mai spus că producătorii ar trebui să aibă asistență tehnică din partea unor experți specialiști în marketing, care să îi ajute să își vândă produsele în restaurante, piețedar și pe platforme online.

„Nu să faci aprozare comuniste, tot ale lor”, a mai spus fostul premier.

El a mai spus că Dragnea cerea acordarea subvențiilor deoarece avea o seră, iar fiul său o fermă de porci.

„Dragnea insista când dați subvențiile pentru tomate, pentru porc. Apoi să aflu că Dragnea are seră în care produce tomate, că fiul lui Dragnea are feemă de porci. De-aia se dădeau de ceasul morții când dăm subvențiile la timp. După ce ne-am făcut treaba în 2016, evident că Daea le dă la timp”, a conchis Cioloș.

Reacția lui Cioloș vine după ce Liviu Dragnea a declarat duminică la Călărași că ar trebui refăcută rețeaua de aprozare, astfel încât românii nu să nu mai fie obligați să mănănce „toate E-urile”. Totodată, el a pledat pentru ca România să nu mai exporte materie primă, cum ar fi grâul, ca să importe napolitane.

„Ni s-a spus mereu că nu avem ce să facem. Păi de ce, că până la a pune mâinile pe piept chiar avem ce să facem, adică să folosim acest pământ pe care îl are România, inteligent și cu patriotism. Adică de ce nu putem să refacem rețeaua de aprozare în România? Nu e păcat ca producătorii români să nu poată să vândă marfa lor în magazinele care funcționează în România? Nu e o rușine națională asta. Să îi văd că țipă și pentru asta”, a explicat Dragnea.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Manechinul a vrut să atragă atenția burlacilor milionari de la Miami și a apărut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord