Dosarul Microsoft. Tăriceanu despre cererea DNA: Nu vom face probabil Birou Permanent numai pentru această solicitare

Dosarul Microsoft. Tăriceanu despre cererea DNA: Nu vom face probabil Birou Permanent numai pentru această solicitare
Publicat: 30/09/2014, 23:20
Actualizat: 20/05/2015, 23:48

Tăriceanu a explicat, marți după-amiază, că știe că cererea DNA privind începerea urmăririi penale față de senatorii Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu a fost trimisă la Senat, dar că nu a ajuns pe biroul său înainte ca el să fi plecat marți de la Senat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat că procedura în astfel de cazuri este ca ele să fie aduse la cunoștința Biroului Permanent al Senatului, după care sunt înaintate Comisiei Juridice, care trebuie să exprime un punct de vedere. În acest context, președintele Camerei superioare a Parlamentului a spus că la nivelul Senatului nu va fi urmat „un alt parcurs special” pentru această solicitare a DNA.

Întrebat când crede că se va convoca Biroul Permanent al Senatului, președintele Senatului nu a dat un termen clar, însă a declarat că „probabil” nu se va organiza o ședință de Birou Permanent „numai pentru această solicitare”, spunând că astfel de ședințe se organizează pentru „o ordine de zi consistentă”.

„Biroul Permanent se va convoca deîndată ce voi fi la birou și voi discuta cu… voi face o consultare cu vicepreședinții Senatului și cu liderii grupurilor pentru a convoca o ședință în așa fel încât să putem răspunde solicitărilor care ne-au fost adresate. Nu o să facem probabil o ședință numai pentru această solicitare, în general putem să organizăm o ședință de Birou Permanent când avem o ordine de zi consistentă” a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai afirmat că, în perioada următoare, în care senatorii se vor afla în teritoriu pentru câteva săptămâni, „cel mai probabil vor fi și alte solicitări, proiecte de lege alte subiecte are se vor aduna” și va trebui să se organizeze un Birou Permanent „la care sigur la figura și această solicitare”.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a anunțat, marți, că procurorul general Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de: senatorul Ecaterina Andronescu – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; deputatul Valerian Vreme – pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Șerban Mihăilescu – pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani.

Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis președintelui Traian Băsescu referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de: Adriana Țicău, fost ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educației și Cercetării – pentru abuz în serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației și Cercetării – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani; Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor Publice – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?