DOSARUL OLTCHIM. Ponta: Îl demit pe ministrul Chițoiu dacă are o responsabilitate în eșecul privatizării. Procesul ar putea fi reluat anul viitor

DOSARUL OLTCHIM. Ponta: Îl demit pe ministrul Chițoiu dacă are o responsabilitate în eșecul privatizării. Procesul ar putea fi reluat anul viitor
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că ia în calcul demiterea ministrului Economiei, Daniel Chițoiu, însă doar în condițiile în care acesta ar avea o responsabilitate în eșecul privatizării Oltchim.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că ia în calcul demiterea ministrului Economiei, Daniel Chițoiu, însă doar în condițiile în care acesta ar avea o responsabilitate în eșecul privatizării Oltchim.

Premierul a fost întrebat, luni, de jurnaliști, dacă ia în calcul demiterea lui Chițioiu, pentru eșecul privatizării Oltchim, răspunsul fiind afirmativ: „Dacă are o responsabilitate, sigur că da. O să verificăm împreună, exact, ce anume putea fi făcut altfel”.

„Însă știți foarte bine, ca și mine, probabil domnul Diaconescu ar fi preferat să nu fie primit la licitație ca să spună că el salva combinatul dacă-l lăsam. Uite, l-am primit și ceea ce cred că toți știam, că de fapt nu are niciun leu și nicio intenție de a salva comnbinatul, din păcate, se confirmă, dar totuși bătaia asta de joc la adresa oamenilor nu poate să rămână fără consecințe”, a adăugat Ponta.

El a precizat că în cazul lui Dan Diaconescu instituțiile statului vor stabili răspunderea pe care o are.

„Există răspunderea civilă, comercială și penală. Nu eu o stabilesc, o vor stabili instituțiiel statului”, a spus Ponta, întrebat cum poate să răspundă Dan Diaconescu pentru ceea ce s-a întâmplat în procesul de privatizare a Oltchim.

Luni dimineață, Ponta a declarat la începutul ședinței BPN al PSD, la care presa a avut acces, că Videanu, despre care a spus că este „hoțul hoților”, încearcă, în înțelegere politică cu Dan Diaconescu, să acopere fraudele făcute de PDL la Oltchim.

„După cum vedeți, trebuie să reparăm noi toate hoțiile și toate relele făcute de către PDL: cea mai mare hoție, ani de zile de căpușare a Oltchimului de către firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici băgați de hoțul hoților, domnul Videanu. Ați văzut că cu o zi înainte de licitație domnul Videanu și cu domnul Roibu aranjau cum să facă lucurile la Oltchim și, bineînțeles, în înțelegere politică cu Dan Diaconescu, pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriașe făcute de PDL la Oltchim”, a spus Ponta la începutul reuniunii PSD.

Ulterior, Videanu – președintele interimar al PDL București – a spus că PDL cere demisia Guvernului, spunând că premierul Ponta este „mitoman național” și respingând acuzațiile privind existența unei înțelegeri între el și Dan Diaconescu privind Oltchim.

Totodată, Videanu l-a numit „domnul Bulă” pe Victor Ponta, despre care a spus că este „un personaj politic jalnic”, și dacă vrea să îl vadă pe „hoțul hoților” să se uite în oglindă.

Dan Diaconescu a câștigat licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preț, pentru titlurile deținute de stat.

Contractul nu a fost însă semnat, iar Ponta a anunțat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că așa-zisul câștigător nu a avut nici bani, nici intenția de a deveni acționar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Prima mare lovitură încercată de CFR Cluj după plecarea lui Dan Petrescu. Mutarea care a...
Ce fetiș pervers are Bendeac în pat! Ce le pune pe iubitele lui să îi...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
A jurat că nu-i mai trebuie bărbați însurați. Pedeapsa în stil MAFIOT a unei soții...
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
IMAGINI ȘOCANTE. Morți ținuți pe jos și mizerie la morga spitalului Horezu. Reacția directorului: „O...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000E pentru o noapte de amor cu Daniela...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
SUPERB! Ce are Lidl România NOU în magazinele sale! Toți clienții trebuie să știe asta...
Ești NĂSCUT în decembrie? Iată ce se spune despre persoanele care au ziua în această...
Când se aprind luminițele în București 2020? Răspunsul clar dat de Nicușor Dan
Simptomele neașteptate care anunță o formă lungă de COVID-19. Semnele timpurii ale bolii
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot
Iată cum arată familia lui Mario Fresh! Cum arată sora și părinții artistului. Cât de...
Inchide