Dragnea a găsit soluția pentru „presiunea” care se pune pe parlamentari la solicitările justiției: „Să eliminăm imunitățile”

Dragnea a găsit soluția pentru „presiunea'' care se pune pe parlamentari la solicitările justiției: „Să eliminăm imunitățile''
Publicat: 20/09/2016, 13:47
Actualizat: 28/03/2019, 06:41

Liderul PSD s-a ferit să critice decizia colegilor de partid, în condițiile în care senatorul social-democrat Șerban Nicolae s-a exprimat fățiș împotriva încuviințării cererii, arătând că nu înțelege ce legătură are acuzația de ucidere din culpă cu procurorii DNA.

„Nu mai comentez de mult astfel de voturi, pentru că atât timp cât noi avem în Constituție acea prevedere greșită din punctul meu de vedere – poate inițial cei care au făcut Constituția au gândit într-un fel, numai că evoluția societății ne pune în situația în care presiunea care se pune pe deputați sau pe senatori e inimaginabilă și îi pune pe acești oameni să devină judecători, ceea ce nu e cazul. Existând această prevedere, până la urmă parlamentarii își exprimă un punct de vedere prin vot, așa cred de cuviință”, a afirmat Dragnea, întrebat despre votul PSD în cazul Oprea.

El a arătat că singura soluție ar fi eliminarea imunităților din Constituție.

„Dacă vreodată în țara asta vom reuși să ajungem la modificarea Constituției, eu o să propun eliminarea imunităților pentru toată lumea, inclusiv pentru președintele României. Ori toată lumea e sub lege, adică nimeni nu e deasupra legii, ori adoptăm și alte modele care sunt în alte țări”, a spus președintele PSD.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, a decis luni plenul Senatului. Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi „împotriva” solicitării DNA și doar 45 voturi „pentru”, 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

MEDIAFAX a identificat 24 de senatori provenind de la PSD, ALDE, PRU și foști UNPR care au votat luni împotriva cererii DNA de urmărire penală a fostului ministru de interne și vicepremier Gabriel Oprea.

Anterior votului, senatorul PSD Șerban Nicolae i-a îndemnat pe colegii din Senat să se pronunțe împotriva cererii DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, lansându-se într-un atac dur la adresa procurorilor anticorupție. Fostul vicepremier Gabriel Oprea le ceruse și el senatorilor să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală a sa pentru ucidere din culpă, susținând că, aflat pe bancheta din spate a mașinii, nu avea cum să fie vinovat de moartea polițistului Bogdan Gigină.

Dosarul DNA conține 18 volume. „La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire al ministrului Oprea Gabriel. Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) și un echipaj format dintr-un ofițer și un agent de poliție aflați într-un autoturism de poliție rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința sa situată în cartierul Cotroceni”, au susținut procurorii într-un comunicat de presă.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispozițiile legale care reglementează însoțirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoțire cu echipaje de poliție rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliție rutieră (un agent și un ofițer de poliție rutieră), cât și dintr-o motocicletă a poliției rutiere”.

Gabriel Oprea, în calitate de ministru, realiza în medie cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoțit de echipaje ale poliției rutiere, numărul fiind „de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeași perioadă pentru însoțirea președintelui României și de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptățiți la însoțire permanentă conform prevederilor legale”, a explicat DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun