Dragnea anunță un candidat PSD la prezidențiale

Dragnea anunță un candidat PSD la prezidențiale
Publicat: 28/02/2014, 19:19
Actualizat: 28/07/2014, 21:12

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că, dacă liberalii nu vor revei asupra deciziei de desființare a USL, PSD va avea propriul candidat la președinție. El a precizat că nu există o altă înțelegere în afara celei făcute cu Crin Antonescu, iar dacă aceasta nu e onorată nu se pune deocamdată problema susținerii unui alt candidat provenit din tabăra liberalilor, cum ar fi Călin Popescu Tăriceanu.

Declarația lui Dragnea vine în contextul în care meircuri fostul premier liberal anunțase că va candida la președinție dacă va fi susținut de USD.

„Ieri (joi – n.r.) m-a sunat Crin, am avut o discuție. Am discutat, m-a întrebat ce mai facem, care e starea de spirit la noi, l-am întrebat care e starea de spirit la ei, i-am zis să aibă grijă ce se întâmplă în partid după plecarea domnului Tăriceanu, mi-a zis că e în regulă și că lucrurile sunt sub control”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat de ce l-a sunat Crin Antonescu, Dragnea a răspuns: „M-a sunat pur și simplu, m-am bucurat că m-a sunat, până la urmă rămânem în relații civilizate, nu o să ne dăm cu pietre în cap, nici eu cu el, nici Daniel cu Crin, nici Victor cu Crin. Până la urmă, putem comunica”.

Președintele executiv al PSD a ținut să precizeze că discuția pe care a avut-o cu Crin Antonescu s-a referit la Călin Popescu Tăriceanu.

„Despre domnul Tăriceanu am vorbit, în sensul că ne întreba ce facem, facem alianță cu domnul Tăriceanu… Nu era deloc îngrijorat. I-am spus că nu facem alianță cu domnul Tăriceanu”, a arătat Dragnea.

Despre cooptarea în noul Guvern a unor liberali care l-ar urma pe Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea a comentat: „Aș vrea să lămurim puțin pachetul ăsta de subiecte, legat de ce se întâmplă, ce s-a întâmplat în PNL. USD nu poate face alianță cu o persoană fizică, nu merge, nu iese, nu avem cum să semnăm așa ceva. Iar în ceea ce privește cooptarea la guvernare, nu ne ducem la poarta PNL și cine iese de acolo îi oferim posturi în guvern. Ar însemna să facem un guvern de nu mai avem loc în sala de ședință a Guvernului”.

Dragnea a ținut să menționeze nu concepe „o negociere cu persoane fizice”.

„Eu nu concep că se poate face o alianță care să fie alianță serioasă, politică, cu obiective asumate între o alianță politică, între niște partide politice și niște persoane fizice. Eu nu am făcut niciodată așa ceva și nu cred că e în regulă să faci așa ceva, din punctul meu de vedere”, a mai declarat Dragnea.

Și în privința candidaturii la prezidențiale, Liviu Dragnea a menționat că nu există nicio înțelegere între PSD sau USD pentru a-l susține pe Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale.

El a infirmat și ideea unui tandem Tăriceanu-Ponta. „Dacă PNL revine în USL, astăzi, mâine sau într-un timp rezonabil, ceea ce am stabilit prin congresele noastre, congresele PSD, PC și al UNPR, rămâne valabil. Noi nu putem să ne jucăm cu aceste candidaturi. Mai mult, s-a discutat și s-au adoptat hotărâri referitoare la nume și prenume, s-a discutat să susținem candidatura lui Crin Antonescu la prezidențiale, nu înseamnă că a rămas acum un gol și vine cineva și ocupă locul”.

Dragnea a adăugat că, dacă PNL nu va reveni alături de ei, atunci, în opinia sa, USD trebuie să aibă propriul candidat la Președinție. Dragnea nu a dorit să răspundă cine ar putea fi acest candidat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna