Dragnea, atac la Iohannis: Nu respectă legile. S-a făcut de râs încă o dată. Am informații că a insistat la liderii europeni să mai transmită o amenințare către România

Dragnea, atac la Iohannis: Nu respectă legile. S-a făcut de râs încă o dată. Am informații că a insistat la liderii europeni să mai transmită o amenințare către România
Publicat: 12/05/2019, 14:32

„La summit a văzut toată lumea că de fapt a fost un eveniment din bani publici pentru campania lui și a PNL. Am informații că a insistat foarte mult la liderii europeni, să vedem dacă i-a convins sau nu, ca să mai transmită ceva, o sancțiune sau măcar o amenințare către România. O să vedem zilele astea dacă se întâmplă sau nu. Arată încă o dată ce atitudine are acest om față de România. Nu îl interesează că poate aduce deservicii”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Legat de discuțiile cu privire la candidatul unic la prezidențiale din partea PSD ALDE, Dragnea spune că acestea vor avea loc abia după alegerile europarlamentare.

„În această campanie nu am mai discutat, pentru că ne întâlnim mai rar. Vom discuta după alegeri. Nu am decis. Eu îmi doresc să nu mai fie Iohannis, pentru că a adus foarte mult rău acestei țări”, a mai afirmat Dragnea.

Dragnea, despre sesizarea lui Iohannis la CCR pe codurile penale: S-a făcut de râs încă o dată

Liviu Dragnea a declarat că președintele Klaus Iohannis s-a făcut din nou de râs prin sesizarea formulată la CCR cu privire la modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală. Liderul PSD a precizat că șeful statului face orice ca să întârzie codurile penale.

„Sesizarea lui este o facere de râs. S-a făcut încă o dată de râs. Cei de la PNL, că este același grup care le face sesizarea și celor de la PNL și lui Iohannis. Celor de la PNL le-a pus ca motive de constituționalitate oportunitatea. A zis domne sunt constituționale, dar nu sunt oportune. Te faci de râs, adică ele au trecut odată de CCR. Așa cum știți codurile penale au fost adoptate doar cu articole declarate constituționale. Iohannis ce spune? «Păi nu, trebuia să adoptați și celaelalte articole care au fost declarate neconstituționale și care puteai fi modificate». Iar te faci de râs, nu poți să spui Parlamentului ce articole să adopte. Orice face ca să întârzie codurile penale”, a afirmat Liviu Dragnea, duminică, la Antena 3.

Klaus Iohannis a sesizat, vineri, Curtea Constituțională în legătură cu Codul penal și Codul de procedură penală. Judecătorii CCR vor dezbate pe 28 mai obiecțiile de neconstituționalitate ale șefului statului cu privire la codurile penale.

PNL și USR au sesizat și ei codurile penale. CCR va discuta obiecția de neconstituționalitate pe 22 mai.

Dragnea, despre prezența lui Iohannis la miting cu PNL: Nu respectă legile

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Președintele PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe șeful statului Klaus Iohannis că folosește referendumul pentru a susține liberalii, nerespectând legile. Dragnea îl acuză pe Iohannis și că folosește serviciile statului pentru campanii politice.

„E o mișcare tip Iohannis. El nu face nicio campanie pentru referendum. El de fapt a vurt să păcălească lumea. Faptul că folosește mașinile statului în interes personal și politic, asta e infracțiune până la urmă, dar nu cred că e prima, nici ultima pe care o comite Iohannis. Nu respectă legile, Constituția. El ia în batjocură orice. Doar interesul personal primează pentru el. Bineînțeles toți SPP-iștii, lunetiștii să stea ascunsi să nu cumva să pățească ceva dictatorul”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis a participat la primul miting de campanie, alături de PNL, sâmbătă la Iași. De altfel, șeful statului a declarat zilele trecute că va merge la mitingurile pentru susținerea referendumului. La dezbaterea de la Iași au mai participat Ludovic Orban, precum și câțiva dintre candidații PNL lala europarlamentare, printre care se numără Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Adina Vălean.

Dragnea, despre rechemarea lui Maior: Nici nu trebuie numit. Iohannis știa când l-a trimis pe Maior

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că George Maior va fi rechemat din funcția de ambasador în SUA doar dacă președintele Klaus Iohannis s-a supărat pe acesta, iar motivele invocate recent de șeful statului nu au bază, atâta timp cât erau cunoscute încă de acum patru ani, când l-a trimis pe Maior.

„Dacă Iohannis s-a hotărât să se supere pe Maior, înseamnă că îl va rechema. Dacă vrea să-l țină în brațe îl va ține. George Maior nu trebuie numit în primul rând. El a lucrat ca instrument pentru el și pentru Iohannis din când în când, nu ca un instrument pentru țară. Habar nu am ce va face Iohannis. Iohannis știa când l-a trimis pe Maior de această speță și cu toate astea l-a trimis. Nu mă preocupă foarte mult. Oricum nu am așteptări de la el”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a văzut scrisoarea prin care ministrul Teodor Meleșcanu a solicitat rechemarea lui George Maior din funcția de ambasador în SUA, precizând că va lua o decizie imediat ce se termină summit-ul de la Sibiu.

Iohannis a mai spus că va lua în considerare toate informațiile pe care le are la dispoziție despre George Maior, fâcănd referire la propriul dosar pe care la avut la ANI.

„Pentru mine contează toate datele importante și o să țin cont de toate datele care sunt la dispoziția mea și vă asigur că sunt multe. Pot să vă spun că m-am simțit confortabil în 2014, cum nu m-am simțit nici în 2013, atunci când ANI a decis să înceapă o procedura împotriva mea, o aiurea la acea vreme și vom mai discuta despre aceste chestiuni”, a afirmat Iohannis.

Raportul Comisiei de control SRI, privind colaborarea dintre SRI și ANI, arată că faptele fostului șef al Serviciului, George Maior, „se circumscriu unor acțiuni de poliție politică, menite să afecteze grav procese democratice, pentru a obține influență politică nelegitimă”. Mai exact, Maior ar fi folosit instituția și relația cu ANI pentru a-și crea oportunitatea să devină premier, dacă Victor Ponta ajungea președinte.

Maior a fost numit ambasador al României în SUA în iunie 2015. Anterior a deținut funcția de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informații la data de 4 octombrie 2006.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji