Dragnea: Caracterizarea unor aleși locali ca și tonomate este o jignire exagerată

Dragnea: Caracterizarea unor aleși locali ca și tonomate este o jignire exagerată
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marți, că proiectele locale despre care șeful statului spune că ar trebui finanțate din fonduri UE nu pot fi susținute din bani europeni, el precizând, pe de altă parte, că este "o jignire exagerată" afirmația lui Traian Băsescu legată de primarii "tonomate".
Publicat: 03/12/2013, 22:14
Actualizat: 17/03/2017, 08:57

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marți, că proiectele locale despre care șeful statului spune că ar trebui finanțate din fonduri UE nu pot fi susținute din bani europeni, el precizând, pe de altă parte, că este „o jignire exagerată” afirmația lui Traian Băsescu legată de primarii „tonomate”.

Dragnea a comentat afirmația președintelui Traian Băsescu legată de posibilitatea finanțării proiectelor care fac parte din programul de dezvoltare locală din fonduri europene și nu din cele naționale.

„Noi discutăm aici nu de proiecte noi, noi discutăm de a continua și a finaliza investiții începute în anii precedenți, când într-adevăr se putea discuta de un exces de alocări financiare la acest minister. Deci repet, noi discutăm de proiecte care sunt finanțate din bugetul de stat și din bugetele locale, nu de proiecte noi”, a susținut Dragnea.

Vicepremierul a menționat că le-a solicitat atât primarilor, cât și președinților de Consilii Județene, să aibă proiecte pregătite pentru finanțare din fonduri europene.

„Suntem pregătiți cu proiecte mature, pe care să le depunem imediat ce proiectul de parteneriat va fi semnat. Deci nu poate să pună ca și sursă de finanțare a obiectivelor începute într-un mod haotic în anii trecuți fondurile europene. Din fondurile UE vom finanța proiectele care sunt pregătite a fi depuse și sunt proiecte de investiții noi”, a mai susținut Dragnea.

El a menționat că „dimensiunea bugetului” ministerului pe care îl conduce este mică, deoarece sunt gestionate peste 4.000 de proiecte începute, aflate în diverse stadii de execuție.

„Banii nu vor fi alocați pe criterii politice, îmi pare rău că tot insistă să spună lucrul ăsta și este amplificat și de difuzoarele de la PDL. Dimpotrivă, anul viitor vom închide cel puțin 2.000 de obiective de investiții, adică le vom finaliza”, a mai precizat vicepremierul.

Dragnea a fost întrebat cum vede declarația șefului statului care a susținut că primarii sunt un fel de „tonomate care funcționează cu fise” în anii electorali.

„Aici nu se face pe culori politice, ba dimpotrivă, cei care vor beneficia vor fi în primul rând primarii PDL, pentru că în anii precedenți sumele au fost alocate cu prioritate către primarii PDL. Iar în ceea ce privește caracterizarea unor aleși locali, care au în spate legitimitatea votului, ca și tonomate, este o jignire după părerea mea exagerată”, a spus vicepremierul.

El a susținut că în finanțarea proiectelor gestionate de ministerul său anul viitor vor avea prioritate cele aflate într-un stadiu avansat de execuție.

Președintele Băsescu a discutat, marți, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la întâlnire fiind prezenți miniștrii Chițoiu și Voinea, precum și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Șeful statului a afirmat, în declarația de presă susținută după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că punctul de vedere al lui Victor Ponta a rămas „inflexibil”, respectiv că va fi introdusă taxa suplimentară la combustibili.

Anterior afirmației lui Băsescu, premierul Victor Ponta a declarat că președintele nu și-a schimbat poziția față de proiectul de buget, care a fost extrem de „inflexibilă”, iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiții, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

„Președintele Băsescu va respinge legea, va sesiza CC, rugămintea mea a fost să le facă într-un termen rezonabil, să avem bugetul la 1 ianuarie, nu mi-a garantat nici că da, nici că nu”, a spus premierul, pe holul Parlamentului.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că insistă ca din bugetul Ministerului Dezvoltării să se ia fonduri pentru acoperirea majorării accizei la combustibil, pentru că acești bani sunt „electorali”, iar mulți primari funcționează doar dacă primesc „fisele în tonomat”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Lege pentru românii care au camere de supraveghere. Este obligatoriu la casă și la bloc
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Valurile de căldură au cauzat 150.000 de morți pe an în lume, între 1990 și...
×