Dragnea: Dacă datele confirmă atacul chimic din Siria, atunci reacția militară a Statelor Unite este perfect justificată

Dragnea: Dacă datele confirmă atacul chimic din Siria, atunci reacția militară a Statelor Unite este perfect justificată
Publicat: 08/04/2017, 12:47

„Dacă datele confirmă atacul chimic din Siria, din localitatea Khan Shaykhun, în urma căruia au murit în chinuri oribile mai mulți civili și copii, atunci reacția militară a Statelor Unite este perfect justificată și ar trebui susținută și de alte națiuni.
Aici nu e vorba de o chestiune militară, ci de o crimă împotriva umanității care trebuie sancționată imediat, cu severitate maximă.
Orice atac care în mod deliberat vizează decimarea în masă a civililor și a copiilor se încadrează în categoria actelor teroriste, pentru că efectul este instaurarea unei stări de teroare în rândul populației civile. În opinia mea, astfel de acțiuni trebuie combătute fără niciun fel de rezerve”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

O poziție similară a avut și șefa liberalilor, Raluca Turcan. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul PNL susține că „era obligatoriu ca Statele Unite să dea un semnal foarte puternic că utilizarea armelor chimice este un lucru pe care statele libere nu îl vor tolera”.

„Imaginile cu victimele atacului cu gaze au fost sfâșietoare. Era obligatoriu ca Statele Unite să dea un semnal foarte puternic că utilizarea armelor chimice este un lucru pe care statele libere nu îl vor tolera. Sunt linii care nu trebuie niciodată trecute. Întreaga lume occidentală aștepta ca președintele Donald Trump să acționeze”, afirma, vineri, Raluca Turcan pe Facebook.

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, că România condamnă atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile în Siria și că „aceste lucruri trebuie pedepsite”.

„Am avut o discuție în această dimineață și cu ministrul Apărării și cu ministrul Afacerilor Externe. În cel mai scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe va da un comunicat oficial. Ceea ce pot să vă spun e că noi ca și stat condamnăm atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile. Aceste lucruri trebuie pedepsite și tot ceea ce decurge, angajamentele noastre ca țară NATO le vom respecta. Dar, atacul de tipul ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, care nu au legătură cu nicio regulă internațională, trebuie pedepsit”, a declarat, la Craiova, premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă SUA a anunțat statele membre NATO de atacul din Siria, premierul a spus: „Eu sunt convins că partenerii NATO și nu numai ai Statelor Unite ale Americii, vorbim de chestiuni militare, au fost informați, nu am niciun fel de dubiu din acest punct de vedere”.

Reamintim că Statele Unite au lansat, în noaptea de joi spre vineri (4:40, ora României), un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria, de unde ar fi fost lansat atacul cu arme chimice de zilele trecute, atribuit administrației al Assad și în care au murit aproape 90 de persoane, între care mulți copii. Șase persoane au murit în urma atacului, conform armatei siriene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?