Dragnea, despre Stan: Am primit mesaje de la oameni respectabili care îmi propuneau alți oameni / Florin Roman: Stan că confirme sau să infirme dacă a vorbit la PSD despre completurile de 3 și 5

Dragnea, despre Stan: Am primit mesaje de la oameni respectabili care îmi propuneau alți oameni / Florin Roman: Stan că confirme sau să infirme dacă a vorbit la PSD despre completurile de 3 și 5
Publicat: 07/05/2019, 14:29

„Vreau să vă dau o explicație foarte simplă. A fost singura solicitare primită la grupul PSD. Eu recunosc că am primit mai multe mesaje de la oameni respectabili care îmi propuneau alți oameni respectabili pentru a fi susținuți. Am primit alte mesaje să nu fiu de acord cu unii oameni. Au fost primite cele două candidaturi la grup. Am fost întrebat. Le-am spus că nu am nimic împotrivă (…) Eu nu am vorbit cu niciunul dintre dumnealor. Eu nu am căi neoficiale. Căi neoficiale au numai securiștii și oficial nu am transmis pentru că nu aveam de ce. Era o procedură publică”, a declarat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Liderul PSD l-a catalogat pe Gheorghe Stan drept calificat pentru funcția de judecător al Curții Constituționale. „Da, de ce nu ar fi (calificat -n.r.)? Eu l-am votat”, a completat Dragnea.

Chestionat despre faptul că Gheorghe Stan nu a știu să spună câte articole are Constituția, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, pusă de domnul Roman, marele constituționalist. Eu nu mi-am permis să jignesc sau să cert niciun judecător CCR, niciun candidat pentru funcția de judecător CCR”.

PSD l-a propus pe șeful Secției Speciale, Gheorghe Stan, pentru postul de judecător al Curții Constituționale deținut în prezent de Ștefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie. Ceilalți doi candidați sunt deputatul PNL Ioan Cupșa și avocatul Vlad Ștefan, propus de USR.

Camera Deputaților a votat, marți, numirea unui nou judecător CCR dintre candidații propuși de partide.

Florin Roman: Stan că confirme sau să infirme dacă a vorbit la PSD despre completurile de 3 și 5

Deputatul PNL Florin Roman i-a cerut marți lui Gheorghe Stan, pe care l-a catalogat drept o „slugă” care „habar n-are ce scrie în Constituție”, să confirme sau să infirme dacă a vorbit cu liderii PSD în biroul lui Liviu Dragnea despre completurile de 3 și 5 judecători.

„Eu cred că cel care ar trebui să dea un răspuns foarte clar la întrebarea dacă își începe mandatul cu o încălcare gravă a Constituției este dl Stan. Domnia sa, înainte de votul final, înainte de audieri în plenul Parlamentului s-a postat, în toată splendoarea domniei sale, în biroul dl Dragnea, care este și președinte PSD și care l-a propus candidat. Colegii de la PSD ne-au spus că a fost o discuție interesantă în ceea ce privește completurile de 3 (judecători-n.r.) și completurile de 5 (judecători-n.r.). Îi cerem public dl Stan, înainte de a își începe mandatul în care ar trebui să fie imparțial să confirme sau să infirme aceste informații care sunt extrem de grave”, a afirmat Florin Roman după votul acordat de Camera Deputaților pentru numirea lui Gheorghe Stan în funcția de judecător CCR.

Roman l-a catalogat pe Gheorghe Stan, șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, drept o „slugă” care „habar n-are ce scrie în Constituție”.

„Pentru noi este foarte clar că acest om are un caracter de slugă. Cei care ați fost la audieri ați observat că mai întâi l-au ascuns, n-au vrut să-l aducă la audieri, după aceea tot dvs ați observat sau ați auzit că s-a pus în discuție ca presa sî nu aibă posibilitatea să participe la audierile de la Comisie. A trebuit să ne luptăm cu ei în plen ca să îl facem pe acest cetățean, care vrea să fie judecător constituțional dar care habar n-are ce scrie în Constituție, să răspundă la aceste acuzații extrem de grave. Dacă domnia sa s-a dus în biroul dl Dragnea, președinte PSD, să discute ceea ce va face ca și judecător constituțional în privința completurilor de trei și cinci atunci obligatoriu pentru domnia sa este să demisioneze și să nu intre în această șaradă în care l-a târât Dragnea”, a mai spus Florin Roman.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine