Dragnea, după concluziile Comisiei pentru alegeri: O să vorbesc cu domnul Tăriceanu privind sesizarea CCR

Redactor:
Raluca Pancu
Dragnea, după concluziile Comisiei pentru alegeri: O să vorbesc cu domnul Tăriceanu privind sesizarea CCR
Liderul PSD, Liviu Dragnea, consideră că raportul Comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 este unul incomplet în condițiile în care "activitatea Comisiei a fost blocată", având în vedere că nu au venit la audieri toate personale citate și că membrii comisiei nu au primit de la Parchetul General cele solicitate. În plus, Dragnea a precizat că se va consulta cu șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în ceea ce privește solicitările comisiei de a sesiza CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituțională.

„Am înțeles că a apărut acest „raport parțial”. E importantă noțiunea pentru că discutăm de un raport parțial pentru că, practic, activitatea Comisiei a fost blocată. Procedural, e suspendată pentru faptul că nu au venit cei care trebuiau să vină, pentru faptul că nu au primit de la Parchetul General ce au solicitat. O să adoptăm în Parlament o hotărâre, în perioada următoare. O să vorbesc, astăzi, cu domnul Tăriceanu să ne sfătuim dacă trebuie să dăm curs solicitărilor comisiei de a sesiza CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituțională”, a declarat Liviu Dragnea.

Comisia a solicitat Parchetului General copia dosarului ce vizează organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial. Parchetul General a anunțat, însă, că nu poate trimite Comisiei copia dosarului pentru că legea nu permite furnizarea de informații ce fac obiectul unei cercetări penale. Comisia a cerut, în replică, Ministerului Justiției să sesizeze Inspecția Judiciară în legatura cu „atitudinea” procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a precizat că va discuta cu Augustin Lazăr și în funcție de răspunsurile lui, va sesiza Inspecția Judiciară. O astfel de discuție, la care să participe Toader, Lazăr, dar și membrii Comisiei, nu a mai avut loc,  potrivit Mediafax.

Ca urmare a refuzului lui Lazăr de a furniza o copie a dosarului, Comisia de anchetă a decis să solicite președinților celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, să ia decizia politică de a sesiza CCR în privința unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Ministerul Public.

Solicitarea a ajuns la președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a transmis-o Comisiei juridice, spre analiză. CCR nu a mai fost însă sesizată, deși comisia a ajuns în stadiul de a redacta raportul. Printre concluziile raportului se numără și cea potrivit căreia președintele Traian Băsescu și guvernul Boc au întreprins „acțiuni concrete pentru favorizarea fraudării alegerilor” ca posibile infracțiuni fiind indicate constituirea de grup infracțional, fals și uz de fals.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Dezinfectanții periculoși vânduți în România. Provoacă orbirea și afecțiuni grave! E strigător la cer!
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Imagini cu sicriul deschis al lui Maradona stârnesc revoltă. Angajații de la pompe funebre s-au...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste fructe. Ce a observat în apă după...
Decizie șoc în Argentina în urma decesului lui Maradona
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Victoria Răileanu din Vlad, motivul real al divporțului. Ce a povestit despre fostul ei soț:...
Inchide