• Publicat:
Politică

Dragnea îi cheamă la ordine pe miniștri. Ce i-a cerut șeful PSD premierului Dăncilă pentru „a lămuri odată pentru totdeauna” problema descentralizării

Dragnea îi cheamă la ordine pe miniștri. Ce i-a cerut șeful PSD premierului Dăncilă pentru „a lămuri odată pentru totdeauna” problema descentralizării
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că "aproape toți" miniștrii spun că vor descentralizare însă nu acum, motiv pentru care joi va avea o discuție, pe această temă, alături de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu toți membrii Executivului.

„Au fost mai multe intervenții ale colegilor mei din BPN care s-au referit la o reticență mare din partea membrilor Cabinetului în ceea ce privește descentralizarea, anume că toți spun că este foarte bună, dar nu acum. Am rugat-o pe doamna prim-ministru ca joi după amiază să am și eu o întâlnire, o să-l rog și pe dl. Tăriceanu să vină cu domnii și doamnele ministru, pentru a lămuri o dată pentru totdeauna atitudinea miniștrilor față de descentralizare. Este o decizie politică asumată și în programul de guvernare, asumată și în coaliție și este un proces care trebuie să înceapă foarte repede”, a declarat Liviu Dragnea după ședința BPN al PSD.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut și el, luni, că e nevoie de o discuție cu președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru ca acesta să spună exact care sunt miniștrii care se opun procesului de descentralizare.

„Am văzut declarația domnului Dragnea, cred că e nevoie să facem o discuție și să ne spună exact miniștrii care văd că ar fi problemele sau cu ce probleme se confruntă. Eu cred că nimic nu este mai important decât a face o descentralizare profundă. Cred că ideea de a ține în mână toate deciziile, și miniștrii, aici fiecare trebuie să înțelegeți, au nu numai o problemă de administrare, dar și o problemă de orgoliu. Fiecare vrea să fie mai important, să aibă o influență mai mare în cabinet și acest lucru se întâmplă peste tot, nu e o problemă românească. Am văzut-o și în alte guverne, există întotdeauna o concurență între membrii cabinetului, dar acest lucru nu trebuie să fie o frână pentru descentralizare, pentru că, altfel, pentru orice decizie, că e vorba de autoritățile locale, că e vorba de cetățeni, trebuie să înțelegem că nu e soluția de-ai plimba la București pe toți pentru a le rezolva problemele și trebuie să delegăm responsabilitățile la nivel local”, a declarat Tăriceanu, la Parlament.

Întrebat dacă miniștrii ALDE se confruntă cu astfel de probleme în domeniile pe care le gestionează, Tăriceanu a răspuns că nu a discutat cu aceștia.

„O să facem o discuție în prezența doamnei prim-ministru și dânsa o să ne informeze și o să ascultăm punctele de vedere pentru a vedea cum depășim aceste chestiuni, până la urmă, firești”, a adăugat liderul ALDE.

 

×
Inchide