Dragnea îl apără pe Manda, deputatul care a înjurat pe Facebook: Era o discuție privată, a fost provocat

Dragnea îl apără pe Manda, deputatul care a înjurat pe Facebook: Era o discuție privată, a fost provocat
Publicat: 14/12/2015, 20:27

Dragnea a precizat că deputatul Claudiu Manda nu poate fi sancționat potrivit noului Cod de conduită, pentru că acesta prevede măsuri doar împotriva membrilor PSD care au un comportament inadecvat în „spațiul public”, iar declarațiile acestuia au fost într-un spațiu privat.

„Am înțeles că dl. Manda a emis un comunicat în care a explicat că totuși era o discuție privată, pe messengerul privat. Acel domn a ales să facă publică această discuție. Înțeleg că a fost provocat foarte mult și a primit inițial niște injurii, care nu pot fi reproduse, și pe care le-a văzut și fiul lui. Se pare că n-a mai răbdat și a reacționat”, a spus Dragnea.

Cu toate acestea, liderul PSD a afirmat că va avea în cursul zilei de miercuri o discuție cu deputatul Claudiu Manda, pentru a afla ce s-a întâmplat exact. „Oricum este ceva regretabil”, a adăugat social-democratul.

Claudiu Manda a araătat, într-un comunicat de presă transmis luni, în urma scandalului izbucnit după ce deputatul PSD a înjurat pe Facebook un bărbat cu care a avut un schimb dur de replici pe tema dotării autobuzelor din Craiova cu wi-fi neparolat, că în toată activitatea sa politică nu a jignit sau insultat pe nimeni, „nici în spațiul privat, nici în spațiul public”.

„Legat de incidentul apărut zilele trecute, doresc să fac următoarele precizări: 1.Sunt om înainte de a fi politician și doresc să rămân om și după ce nu o să mai fiu politician; 2.În toată activitatea mea politică nu am jignit, nu am insultat, nu am provocat niciodată pe nimeni, nici în spațiul privat și nici în spatiul public; 3. Afirmațiile mele de zilele trecute nu au nicio legătură cu diaspora, cu oamenii onești și de bună-credință așa cum mulți au înțeles sau își doresc să înțeleagă. Am reacționat, în privat – pe messenger chat -, la jigniri și insulte adresate de un domn pe contul personal de Facebook, jigniri pe care nu le pot reproduce, dar pe care le-au văzut mulți apropiați ai mei, inclusiv membri ai familiei. Recunosc faptul că a fost o greșeală, pe care o regret, să cobor nivelul atât de jos într-un dialog privat, ca de la bărbat la bărbat”, a susținut Manda.

Liderul PSD Dolj a mai spus că a reacționat „ca un om amenințat și jignit, nu ca un politician”. „Îmi cer scuze pentru reacții și limbaj locuitorilor județului Dolj, dar și celor din țară care prin expunerea media au luat la cunoștință de această situație nedorită. Cu siguranță un astfel de moment nu va mai exista din partea mea, regret extrem de mult cele întâmplate, nu spun că am o scuză, dar pentru câteva momente, am reacționat ca un om amenințat și jignit, nu ca un politician. Expunerea mediatică a acestui incident poate fi un moment de început pentru bunele relații de comunicare dintre oameni, dintre oameni și politicieni, să numai existe jigniri, injurături, insulte, blesteme și instigări la ură”, se mai arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD.

Deputatul PSD Claudiu Manda a postat, în 9 decembrie, pe Facebook un link către o știre privind dotarea autobuzelor din Craiova cu wi-fi neparolat, parlamentarul având ulterior, pe această temă, un schimb de replici dur cu un român care lucrează în Marea Britanie. La un moment dat, deputatul l-a înjurat pe bărbat. Acesta l-a întrebat apoi dacă așa vorbește un ales al poporului, Claudiu Manda replicând: „Marș! Sunt dispus să cobor nivelul discuției până acolo jos la tine”. Discuția între cei doi se află pe pagina de Facebook a lui Claudiu Manda, unde Sorin Iovu, bărbatul înjurat de deputat, a postat un printscreen.

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu l-a întrebat pe liderul PSD Liviu Dragnea într-un comunicat transmis, sâmbătă, dacă are de gând să aplice noul Cod etic în cazul deputatului PSD Claudiu Manda.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun