Dragnea împinge dosarul Belina pe masa CCR. Tăriceanu așteaptă „câteva elemente suplimentare”

Redactor:
Liviu Dadacus
Dragnea împinge dosarul Belina pe masa CCR. Tăriceanu așteaptă „câteva elemente suplimentare”
Coaliția PSD-ALDE discută miercuri despre posibila sesizare a Curții Constituționale în cazul Belina, în care, susține Liviu Dragnea, ar putea fi vorba despre un conflict între Guvern și DNA.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, marți, că proiectul sesizării CCR privind existența unui conflict între Guvern și DNA, referitor la ancheta emiterii unor HG în speța Belina, este finalizat, o discuție pe această temă urmând a avea loc miercuri, în coaliție.

Întrebat dacă se va ajunge la CCR cu o sesizare privind conflictul DNA-Guvern și cine o va înainta, Dragnea a răspuns: „Eu cred că se va ajunge”.

Întrebat dacă a discutat cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în acest sens, Dragnea a spus: „Da. Este făcut proiectul și cred că astăzi sau mâine e forma finală”.

Întrebat dacă se va discuta miercuri în coaliție pe această temă, liderul PSD a răspuns: „S-ar putea să fie un subiect și ăsta. Cred că e bine să discutăm”.

Dragnea a anunțat, acum o săptămână, că Tăriceanu va fi cel care va sesiza CCR în această speță.

Ulterior, Tăriceanu a negat parțial declarația lui Dragnea, menționând că a cerut serviciilor Senatului să facă o analiză despre această sesizare, urmând ca o decizie să fie luată în coaliție.

Marți, șeful Senatului a declarat însă că în cursul acestei săptămâni va decide dacă va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu dosarul Belina, în baza opiniilor pe care le vor formula experții pe drept constituțional de la Senat.

„Am cerut experților care lucrează în Senat pe probleme de drept constituțional să facă o analiză a acestei situații și, în momentul în care voi avea propunerea finală și concluziile privind oportunitatea sesizării Curții Constituționale, vă voi anunța. Nu va dura foarte mult. Doresc ca în această săptămână această problemă să fie rezolvată. Aștept câteva elemente suplimentare privind conținutul sesizării și oportunitatea ei”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Inchide