Dragnea împinge UNPR pe poarta Cotrocenilor. Ce spune Iohannis

Dragnea împinge UNPR pe poarta Cotrocenilor. Ce spune Iohannis
Publicat: 01/07/2016, 07:52

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că i se pare foarte grav că președintele Iohannis s-a întâlnit cu liderii UNPR pentru a discuta despre fuziunea acestei formațiuni cu PNL, calificând acest gest drept o ”implicare neconstituțională a președintelui în viața partidelor”.

”Un senator, care venit la noi și a zis că nu vrea să mergă la PNL, ne-a spus că domnul Oprea le-a spus că inclusiv cu domnul Iohannis a discutat subiectul ăsta. Mi se pare o informație care dacă se dovedește a fi adevărată e foarte grav. Domnul Oprea, domnul Steriu și domnul Iohannis ar trebui să lămurească dacă au avut în trei sau câte doi discuții pe această temă pentru că ar fi o implicare neconstituțională a președintelui în viața partidelor”, a declarat Liviu Dragnea înaintea ședinței Comitetului Executiv Național (CExN).

Întrebat dacă în acest context PSD se gândește la o suspendare din funcție a șefului statului, Dragnea a răspuns că ”informația trebuie lămurită”. ”Poate a fost o glumă a domnului Oprea sau un neadevăr, dar e o informație care circulă și care trebuie lămurită”, a răspuns liderul social-democrat.

Dragnea a mai adăugat că încă mai sunt parlamentari de la UNPR care doresc să se înscrie în PSD și că oferta făcută progresiștilor rămâne valabilă.

”Nu știu dacă se mai fac combinații, fuziune între PNL și UNPR. (…) Noi nu facem racolări. Noi avem politica porților deschise, doar vin oameni (…) O fuziune rămâne deschisă din partea PSD către UNPR, dacă încă nu au semnat documentele în fața notarului, dacă vin cu o atitudine corectă”, a susținut Dragnea, după ce 14 parlamentari UNPR au părăsit partidul, cei mai mulți alegând PSD.

Șeful social-democraților a precizat că fuziunea rămâne singura variantă valabilă pentru UNPR și a punctat că PSD va merge singur la alegerile parlamentare. „PSD va merge singur (în alegerile parlamentare – n.r.). Dacă colegii de la UNPR vor dori să discutăm despre fuziune, va fi tot PSD-ul la alegeri cu liste proprii pentru PSD. Nu (va fi o alianță cu UNPR – n.r.), am văzut că și dumnealor agreează ideea de fuziune. Am înțeles că trebuie să decidă cu cine vor să o facă. Dacă nu vor să o facă cu noi, noi o să ne „chinuim” singuri și o să ne prezentăm singuri la alegeri”, a adăugat Dragnea.

El a mai spus că social-democrații au colaborat foarte bine până la alegerile locale cu UNPR.

„(La alegerile locale – n.r.) ceva s-a întâmplat în univers și brusc au început discuții între UNPR și PNL. Noi nu facem oferte. Noi încercăm să ducem la capăt o discuție mai veche despre fuziune. În momentul în care se va face o fuziune, toți membrii UNPR care vor să accepte aceasta devin membri PSD și se supun regulilor din organizații. Nu putem să facem o fuziune în care un membru PSD are drepturi mai mari decât un alt membru PSD. Fiecare organizație va decide care sunt propunerile pentru listele parlamentare. (…) Pe de altă parte, sub nicio formă nu voi lansa în spațiul public oferte care să intre în licitație politică. Așa ceva n-o să fac, cu toate riscurile”, a conchis liderul social-democrat.

Reacția lui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis nu se implică în negocierile dintre partide pentru că un astfel de demers este sub nivelul președintelui, a precizat joi Administrația Prezidențială la solicitarea MEDIAFAX referitor la eventuale negocieri la Cotroceni pe tema fuziunii dintre UNPR și PNL.

„Evident că Președintele nu se implică în negocierile dintre partide. Este sub nivelul Președintelui un astfel de demers!”, susține Administrația Prezidențială, la solicitarea MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor