Dragnea: În Franța Macron a pierdut alegerile. Își dă demisia din funcția de președinte? Nu! Vreau să păstrez guvernarea

Redactor:
Politic
Dragnea: În Franța Macron a pierdut alegerile. Își dă demisia din funcția de președinte? Nu! Vreau să păstrez guvernarea
Liviu Dragnea a declarat că dorește să păstreze guvernarea, precizând că va încerca să discute cu Călin Popescu Tăriceanu, duminică seară. Liderul PSD a precizat că de exemplu în Frața Emmanuel Macron a pierdut alegerile dar asta nu înseamnă că își dă demisia din funcția de președinte.

„Îl sun (pe Călin Popescu Tăriceanu – n.r.) să văd unde sunt s-ar putea să fie în altă parte”, a afirmat Liviu Dragnea, la sediul PSD, adăugând că vrea să se reîntoarcă la partid săptămâna aceasta.

Întrebat dacă mai păstrează guvernarea și coaliția, liderul PSD a răspuns: „Păi cum? Vreau să păstrez guvernarea. Am înțeles că nu mai e legitimitate dar din cât am auzit, nu știu dacă e real, în Franța Macron a pierdut alegerile, își dă demisia din funcția de președinte? Nu”.

El a mai spus că a avut și zile mai bune, întrebat dacă este o zi tristă pentru PSD și Liviu Dragnea.

Chestionat de ce a pierdut alegerile, președintele social-democrat a replicat: „Așa a hotărât poporul”.

După conferința de presă susținută la sediul PSD, la închiderea urnelor de vot, Liviu Dragnea a fost huiduit la ieșire.

 

Inchide