Dragnea invită UDMR să intre la guvernare. Răspunsul lui Kelemen

Dragnea invită UDMR să intre la guvernare. Răspunsul lui Kelemen
Publicat: 13/05/2017, 18:48
Actualizat: 20/05/2017, 18:18

Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Congresul UDMR de la Zalău, că a avut mai multe întâlniri cu Kelemen Hunor înainte și după alegeri, cei doi luând decizia să aibă loc o colaborare parlamentară care se dovedește eficientă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am o relație personală cu Kelemen Hunor foarte bună, unii spun că prea bună. Cred că în politică o strângere de mână e mai importantă decât un protocol cu multe pagini. Dacă am găsit acest fundament solid de încredere între noi și UDMR, cred că putem extinde acest model la întreaga societate, să începem să construim o încredere serioasă între cetățenii români de etnie maghiară și ceilalți cetățeni români. Am avut mai multe întâlniri cu Hunor înainte și după alegeri și am decis să avem o colaborare parlamentară care se dovedește eficientă și cred că ar trebui să ne gândim, Hunor, dacă nu cumva e oportun să facem pasul următor. Nu trebuie să decideți la acest congres, dar trebuie să ne gândim”, a spus Dragnea.

Acesta consideră că și PSD a demonstrat că este un partid care își respectă angajamentele politice, economice și sociale, și crede că și etnicii maghiari pot spune că PSD guvernează bine și aduce prosperitate.

„Nu îmi fac iluzii deșarte, știm că membrii comunității dumneavoastră nu au votat până acum la Președinție un candidat din partea PSD, dar pentru toate trebuie să fie un început. Până în 2019 poate reușim să vă convingem că acel candidat al nostru va fi cel care să fie cel votat de dumneavoastră. Cu speranța că ultimele două soluții poate o să dezamăgească, prima v-a dezamăgit, sper că și a doua să vă dezamăgească, și să vă îndreptați spre alte opțiuni politice”, a spus Dragnea.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a replicat după discursul lui Liviu Dragnea: „Vom avea destule de discutat și nu vor fi discuții ușoare”.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX la ieșirea din sala unde se desfășoară Congresul UDMR ce a vrut să spună prin „pasul următor”, Liviu Dragnea a spus că este vorba „despre o colaborare și mai bună și mai strânsă”.

Întrebat mai departe dacă este vorba chiar de o eventuală intrare la guvernare a UDMR, liderul PSD a răspuns: „Nu este exclus”.

„Este o variantă pe care eu nu o exclud, dar nu neapărat acesta era sensul. UDMR a mai fost la guvernare, nu este nimic nou, noi am avut o relație bună ori de câte ori am fost împreună în Guvern și întotdeauna UDMR a propus oameni buni, profesioniști. Dar următorul pas am zis să colaborăm și mai bine pentru că este loc de o colaborare și mai strânsă în Parlament și chiar și în administrația locală”, a răspuns Liviu Dragnea.

Kelemen: Nu răspundem azi

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că a înțeles mesajul liderului PSD, Liviu Dragnea, spunând că nu este încă momentul să spună „nici da, nici ba”,

„Nu răspundem astăzi, a fost o ofertă, eu nu am răspuns nici măcar și nici nu adus vorba când am citit raportul politic despre propunerea lui Liviu Dragnea. Eu cred că, în acest moment, important este să vedem dacă putem da un conținut colaborării noastre parlamentare. Nu e momentul să dăm un răspuns, am înțeles mesajul, când va fi momentul vom da un răspuns, astăzi nu este cazul să spunem nici da, nici ba. Eu vreau să văd dacă reușim să umplem de conținut acea colaborare parlamentară semnată în decembrie, la începutul mandatului electoral”, a spus Kelemen.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
El este Robert, tânărul de 23 de ani care a murit în teribilul accident din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Ieftine şi proaste? Xiaomi SU7, maşina electrică a Chinei cu vânzări record, s-a stricat după...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Vor fi luați obligatoriu în armată în caz de război. S-a dat lege de apărare
Toți românii sunt obligați. 27 mai este ultima
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Informații șocante despre presupusul ucigaș al fetei de la Sibiu. Tânărul ar avea probleme psihice:...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Oana Roman, pusă la zid de internauți după ce a postat o fotografie: ”Se vede...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
S-a confirmat: exercițiile fizice încetinesc percepția asupra timpului!
×