Dragnea le răspunde șefilor PMP: N-am nevoie să discut cu conducerea despre moțiune, am fost contactați de parlamentari UNPR

Dragnea le răspunde șefilor PMP: N-am nevoie să discut cu conducerea despre moțiune, am fost contactați de parlamentari UNPR
Publicat: 10/08/2016, 13:38
Actualizat: 31/10/2016, 16:19

„N-am nevoie să vorbesc cu conducerea, eu cred că sunt parlamentari UNPR cărora le va fi greu să spună că tot ceea ce au spus până acum a fost o glumă și că brusc dintr-o noapte și-au schimbat și opțiunea politică și principiile politice și atitudinea”, a spus Dragnea la Adevărul Live.

El a subliniat că nu este „foarte sigur” că parlamentarii UNPR sunt încântați de decizia conducerii partidului. „Chiar în ulima perioadă colegi de-ai mei, nu eu personal, au fost contactați de foarte mulți parlamentari de la UNPR”, a susținut Dragnea.

Liderul PSD a precizat că urmează să se întalnească joi cu copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu pentru a discuta „dacă, cum și când” va fi depusă moțiunea de cenzură, dar că șansele ca aceasta să nu se concretizeze „sunt foarte mici”.

„Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloș. Dacă premierul Cioloș ar înțelege că și tehnocrații sunt oameni și că oamenii pot greși și ar înțelege că nu trebuie să rămână în această greșeală sau nu trebuie să mai acopere o greșeală a unui membru al Guvernului sau a unor funcționari din Ministerul de Finanțe și ar recunoaște că aia a fost o greșeală de la Ministerul de Finanțe pe care a preluat-o fără să analizeze cum trebuie, atunci s-ar putea să mai fie o șansă de discuție”, a menționat Dragnea, cu referire la scandalul facilităților pentru veterani.

Social-democratul s-a arătat deranjat de tehnocrații „foarte răi la vorbă și foarte obraznici”, adăugând că a avut o discuție telefonică cu premierul Dacian Cioloș imediat după comunicatul inițial în care amenința cu moțiunea de cenzură în care șeful Executivului ar fi fost mai amabil decât în declarația ulterioară oferită MEDIAFAX în care l-a atacat pe liderul PSD.

După moțiune, Dragnea consideră că situația va fi similară cu cea din 2009, cu „un Guvern interimar cu atribuțiuni limitate în care cel puțin avem garanția că nu mai vin cu tot felul de năstrușnicii, adică un Guvern care se ocupă de gestionarea treburilor curente ale țării, așa scrie în Constituție”. „Este una din variante, poate să nu treacă moțiunea de cenzură”, a mai admis el.

Liviu Dragnea a mai spus că PSD nu este interesat de preluarea guvernării înainte de alegeri, ci după alegeri împreună cu cei de la ALDE.

Președintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat luni că partidul din care face parte nu este interesat de moțiunea de cenzură anunțată de PSD, catalogând-o drept „un joc ieftin de imagine” în lipsa demisiei social-democraților din Guvern. În schimb, într-o declarație oferită MEDIAFAX, președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat deschis discuțiilor despre o moțiune de cenzură, spunând că un guvern interimar cu atribuții limitate „nu ar fi o problemă pentru România”, dar că „e treaba PSD cum gestionează această chestiune”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control