Politic
25.07.2018
Politică

Dragnea: NU RĂSPUNDEM unei campanii mizerabile, deși există multă inventivitate în PSD și unor colegi LE FREAMĂTĂ MÂINILE

Dragnea: NU RĂSPUNDEM unei campanii mizerabile, deși există multă inventivitate în PSD și unor colegi LE FREAMĂTĂ MÂINILE
PSD nu va răspunde campaniei cu mesaje obscene, dar ar putea organiza o replică la Mitingul Diasporei din 10 august. Vezi cum caracterizează Liviu Dragnea mesajele scrise pe dealuri de protestatarii din județul Cluj

Președintele social-democrat Liviu Dragnea susține că nu a discutat cu primarul general al Capitalei Gabriela Firea, în legătură cu autorizarea protestului Diasporei din 10 august în Piața Victoriei.

„Nu, dar de ce să discut eu? Noi nu am avut miting acolo? Să se facă încă un miting. Poate mai facem și noi,” a fost replica lui Dragnea.

După mai multe zile de tergiversări și răzgândiri, primarul Gabriela Firea a aprobat manifestarea, la care organizatorii au anunțat prezența a un milion de persoane, motiv pentru care – inițial – cererea fusese respinsă. Mai multe străzi din București vor fi închise în ziua protestului.

„Pentru desfășurarea în deplină securitate a unui eveniment la care ar urma să participe un număr atât de mare de persoane este necesar ca zona anunțată inițial să fie extinsă și cu arterele adiacente, după cum urmează: Bd. Ana Ipătescu până la Piața Romană inclusiv, Bd. Aviatorilor, până la Piața Charles de Gaulle inclusiv, Bd. Kiseleff, până la Piața Arcului de Triumf, Bd. Titulescu până la intersecția cu str. Dr. Felix, str. Buzești, până la intersecția cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei, până la intersecția cu Bd. Dacia. În funcție de numărul real de participanți, circulația în acest perimetru va fi restricționată gradual”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București.

Președintele PSD a comentat și mesajele obscene anti-PSD apărute în ultima perioadă în mediul online, pe care le-a caracterizat drept o campanie mizerabilă, căreia nu îi vor răspunde, deși există multă inventivitate în partid.

„Este o campanie mizerabilă și arată la ce nivel, cât de adânc s-au dus în mocirlă toți adversarii noștri politici. Asta este tot ce vă pot spune. Asta înțeleg ei din politică,” spune Dragnea. „Ei nu pot propune și nu au propus niciodată ceva coerent, ceva sănătos pentru români, așa cum noi nu numai că am propus, ci facem și toate se văd, și au ajuns la această situație. Sigur că sunt mulți colegi de-ai noștri cărora le freamătă mâinile să vină și ei cu o contră sau cu contra-replici, pentru că fiind un partid mare există foarte multă inventivitate. Eu zic că, totuși, este mai bine să ne uităm la acest spectacol.” 

Președintele PSD este convins că oamenii care au lansat astfel de mesaje sunt organizați politic sau sunt membrii ai partidelor de Opoziție.

Un mesaj cu conținut obscen la adresa PSD a fost scris de doi protestatari din Cluj-Napoca pe un deal situat la 40 de kilometri de municipiu, cu litere pe o lățime de 60 de metri, să poată fi citit din avion. Cei doi au discutat cu polițiștii din Apahida duminică și au concluzionat că mesajul rămâne până când va fi lucrat terenul. Un alt mesaj, preluat din Sibiu, a fost scris pe un deal din Sâmboleni.

Sorin Bobiș, unul cei doi oameni care au scris mesajul pe câmp, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax că a explicat polițiștilor că mesajul de pe deal nu a fost o trivialitate adresată cuiva, ci e un protest preluat de la românii din străinătate. În mediul online s-a viralizat o campanie, după ce un român care locuiește în Suedia a fost fotografiat la volanul unui automobil cu numerele de înmatriculare M..E PSD.

Campania a atras atenția și mediei internaționale, fiind subiectul unui reportaj pe euronews.

Foto: Ciprian Ciocan / Facebook

 

Inchide