Dragnea nu renunță la comisia pentru anchetarea alegerilor. Băsescu: „Citiți și cartea lui Miron Mitrea în care explică cum furați voi, PSD, la secțiile de votare”

Dragnea nu renunță la comisia pentru anchetarea alegerilor. Băsescu: „Citiți și cartea lui Miron Mitrea în care explică cum furați voi, PSD, la secțiile de votare
Publicat: 26/04/2017, 15:35

„Cu lipsa de imoralitate care mă caracterizează, vreau să vă precizez că nu este vorba de niciun pas înapoi. Luând act de trezirea bruscă a Parchetului General, după 8 ani de zile de la alegerile din 2009, copiind aproape, prin obiectivele din proiectul de hotărâre de înființare a Comisiei, s-a decis să se retrimită la comisii acest proiect pentru a se reformula obiectivele. Decizia politică de a se înființa această comisie rămâne”, a spus Dragnea.

„Cu toate presiunile făcute asupra completelor care m-au judecat, nici măcar aceste complete care au dat o decizie politică pentru un dosar politic nu au reușit să pună în sarcina mea o fraudă electorală”, a adăugat Dragnea.

Senatorul PMP Traian Băsescu a solicitat, anterior, Camerelor reunite să voteze miercuri derularea acestei anchete și constituirea Comisiei de anchetă, el arătând că principalul obiectiv constă în faptul că PSD trebuie să se facă de râs până la capăt.

„Poate această comisie va aduce aminte PSD că în 2009 în secțiile de votare eu aveam un singur reprezentant, iar marea alianță politică care îl susținea pe Geoană avea PSD, PNL, UDMR, PC. Poate vreți să explicați cum a reușit să fure unul singur când patru hoți erau cu mâinile în buletinele de vot”, a spus Băsescu.

„Citiți și cartea lui Miron Mitrea în care explică cum furați voi, PSD, la secțiile de votare. Și îl propun pe Dragnea președinte al unei comisii care să evalueze fraude la alegeri”, a adăugat Băsescu.

La rândul său, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat că PNL va accepta retrimiterea la Comisie și va vota în acest sens.

„Comisia a fost propusă spre a fi condusă de o persoană condamnată definitiv pentru furt electoral. E o lipsă de moralitate și profesionalism cum rar poți închipui”, a acuzat Turcan.
Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților a decis, miercuri, cu 278 de voturi „pentru” și 17 voturi „împotrivă”, retrimiterea la Comisiile juridice Raportul privind constituirea Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, pentru o săptămână, pentru clarificarea obiectivelor acesteia.

Propunerea de retrimitere la Comisiile juridice a fost avansată de liderului grupului PSD din Camera Deputaților, Marcel Ciolacu, care a invocat faptul că obiectivele Comisiei de anchetă, stabilite în regulamentul acesteia, trebuie clarificate ca urmare a faptului că PÎCCJ a deschis o anchetă cu un obiectiv similar.

„Ținând cont că în data 20 aprilie 2017 s-a înaintat BPR constituirea Comisiei speciale de anchetă, având anumite obiective, și enumăr unul singur – determinarea posibilei implicări a unor instituții sua persoane, altele decât prevăzute de lege, în organizarea procesului electoal din 2009, iar în data de 24 aprilie PÎCCJ a solicitat o anchetă in rem privind existența unor suspiciuni în procesul electoral privind implicarea unor autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege, propun retrimiterea raportului la Comisile juridice reunite pentru clarificarea obiectivelor Comisiei de anchetă”, a spus Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Scovergi de post. Rețeta dulce și sărată
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din...