Dragnea nu renunță la ideea privind mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim: MAE să ia în serios lucrul ăsta

Redactor:
Liviu Dadacus
Dragnea nu renunță la ideea privind mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim: MAE să ia în serios lucrul ăsta
Mai multe pe gandul.info

Dragnea a fost întrebat, într-un interviu transmis de Antena 3, dacă atunci când declarat că România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada din Israel la Ierusalim a emis un punct de vedere spontan sau unul la care a concurat și MAE, el precizând că i-a informat despre opinia sa pe premier, pe ministrul de Externe și pe președintele Senatului imediat ce a exprimat-o public și subliniind că MAE trebuie să ia în serios acest lucru.

„Eu am fost întrebat, mi-am spus punctul de vedere, am continuat discuțiile în coaliție, le-am spus și președintelui Tăriceanu, și premierului, și ministrului de Externe Meleșcanu despre acest lucru și despre convingerea mea. Și nu am spus să se mute ambasada mâine, dar MAE trebuie să ia în serios lucrul ăsta și are toată capacitatea instituțională și nu numai să facă o analiză serioasă. Dacă va avea argumente serioase că nu trebuie mutată ambasada de acolo, ne predăm. Dar doar așa, neavând niciun argument și nespunând nici una nici alta…”, a spus Dragnea.

„Mie nu mi se par foarte complicate lucrurile. Sigur, le putem complica foarte mult. Israelul este un stat suveran și are aceleași drepturi pe care le avem și noi în interiorul statului. În Israel ambasadele sunt în Tel Aviv, instituțiile centrale sunt în Ierusalim. În fiecare dimineață ambasadorii vin la Ierusalim, seara se duc înapoi. Dacă Israelul își va muta capitala în mod oficial la Ierusalim, noi o să stăm cu ambasada la Tel Aviv? Să zicem că noi ne mutăm capitala la Brașov. Ambasadele o să rămână în București?”, a adăugat Dragnea, reiterând declarația sa inițială.

Liviu Dragnea a declarat vineri că România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada din Israel la Ierusalim, el invocând „chestiuni practice”, legate de faptul că instituțiile centrale ale Israelului se află la Ierusalim.

„Eu vă spun care este punctul meu de vedere. Eu cred că România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada României din Israel în Ierusalim. Ar trebui să ne gândim foarte serios”, a spus Dragnea, solicitat să comenteze faptul că președintele american, Donald Trump, a recunoscut orașul Ierusalim drept capitală a Israelului.

Întrebat de ce ar trebui să se întâmple acest lucru, Dragnea a răspuns: „Sunt și chestiuni practice. Toate instituțiile centrale ale Israelului sunt în Ierusalim și ambasadorii și personalul Ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. Cred că ar trebui să ne gândim serios ca Ambasada României în Israel să fie mutată la Ierusalim”.

Autoritatea Palestiniană a condamnat vehement declarațiile președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, despre mutarea Ambasadei din Israel la Ierusalim, oficiali palestinieni argumentând că este vorba de încălcarea rezoluțiilor ONU, iar reprezentantul României a fost convocat pentru explicații.

Ministerul palestinian al Afacerilor Externe l-a convocat miercuri pe reprezentantul României, după anunțul privind analizarea cu seriozitate a posibilității mutării Ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, informează site-ul de știri palestinian PNN.ps.

Amal Jado, secretar de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul palestinian de Externe, a exprimat furie în legătură cu declarațiile făcute de președintele Camerei Deputaților din România, liderul PSD Liviu Dragnea, privind posibilitatea mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Oficialul palestinian a atras atenția că o astfel de hotărâre ar încălca reglementările internaționale, inclusiv rezoluții ONU, în special Rezoluția 478 a Consiliului de Securitate ONU, intrând în contradicție și cu poziția Uniunii Europene privind statutul orașului Ierusalim.

BREAKING NEWS! ADIO, mască în şcoli. De când intră în vigoare
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit un alt job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Din ce a ajuns să trăiască Vulpița, după ce a părăsit Acces Direct. La ASTA...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BREAKING NEWS! ADIO, mască în şcoli. De când intră în vigoare
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
România se află într-un pericol extrem de mare! Avertismentul crunt al premierului Orban, făcut în...
Simona Halep – Karolina Pliskova se joacă ACUM. Cu câți bani pleacă Simo de la...
Explozie la metrou: Călătorii au fost evacuaţi - VIDEO
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide