Dragnea nu se desparte de Oprea. Planul pentru locale și parlamentare

Dragnea nu se desparte de Oprea. Planul pentru locale și parlamentare
Publicat: 28/01/2016, 21:05

„La nivel parlamentar, decizia noastră este foarte clară: vrem să avem același tip de colaborare parlamentară cu UNPR-ul. (…) Poate-și fac grup separat sau nu, asta-i mai puțin important, asta e o chestiune de procedură”, a spus Dragnea, la Sinaia, la finalul Comitetului Executiv al partidului.

Același lucru este valabil și pentru colaborarea cu ALDE, deși, la finalul sesiunii parlamentare trecute, președintele PSD nu excludea schimbarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului și invoca „nemulțumiri” ale senatorilor social-democrați față de copreședintele ALDE, el însuși având dispute cu acestea, la votarea bugetului de stat.

„(…) alianța pe care am avut-o cu UNPR-ul, alianța pe care am avut-o cu ALDE, din punctul nostru de vedere, se păstrează și cred că și din partea colegilor de la ALDE este aceeași dorință să avem o colaborare în Parlament și din partea UNPR-ului să avem o colaborare în Parlament”, a spus Liviu Dragnea, răspunzând unor întrebări legate de modul în care PSD și UNPR vor colabora până la finalul actualului mandat parlamentar.

În ceea ce privește acordul cu UNPR în vederea celor două scrutine programate pentru anul acesta, Dragnea a spus că, în timp ce la alegerile locale se vor face alianțe la nivelul organizațiilor locale sau județene, pentru scrutinul parlamentar PSD va avea discuții cu UNPR pentru a decide termenii viitoarei colaborări.

„Erau două variante: varianta tip USL, în care de sus până jos,de la București până la cea mai mică comună din România erau liste comune obligatorii și candidați comuni, sau varianta în care se dă posibilitatea fiecărei organizații județene sau locale să încheie astfel de alianțe. Este același lucru. Și pentru parlamentare, după alegerile locale, vom avea o discuție cu UNPR-ul să vedem cum stabilim și cum decidem colaborarea pentru alegerile parlamentare”, a spus Dragnea.