Dragnea: PNȚCD și PER susțin lista PSD la europarlamentare/ Lui Iohannis ar trebui să îi fie FRICĂ de referendum

Dragnea: PNȚCD și PER susțin lista PSD la europarlamentare/ Lui Iohannis ar trebui să îi fie FRICĂ de referendum
Publicat: 28/03/2019, 18:41
Actualizat: 12/04/2019, 15:25

„În aceste zile am mai avut mai multe discuții cu președintele PNȚCD cu președintele Partidului Ecologist Român, care au decis, în condițiile în care au strâns 263.000 Partidul Ecologist, și peste 200.000 de semnături să nu depună liste la europarlamentare, pentru a susține PSD. S-a întocmit și un protocol în acest sens”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PNTCD a anunțat că recomandarea partidului a fost ca pe lista PSD să fie și preotul Cristian Terhes (acesta ocupă locul 4).

„Linia politică a PNȚCD a fost deja anunțată cu un an în urmă, atunci când a susținut mitingul împotriva abuzurilor al PSD-ALDE. Am vorbit de atunci că că PNȚCD e dator să apere democrația, înainte de toate, înaintea intereselor de partid, așa cum ar trebui să facă orice partid politic în democrație. Ce s-a întâmplat cu Iohannis ne-a cutremurat pe toți. O caracatiță care a a acaparat statul a pus sub poliție politică statul și a bulversat întreaga societate. Președintele a refuzat să își îndeplinească rolul de mediator și a instaurat un regim personal de mână forte. Rolul de mediator e conferit exclusiv președintelui României, ca o cheie de boltă a democrației”, a declarat Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD.

Dragnea: Lui Iohannis ar trebui să îi fie frică de referendum

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, referitor la președintele Klaus Iohannis și convocarea referendumului, că acesta inventează lucruri pentru a lăsa impresia că e cuiva frică de referendum, dar că persoana sa ar trebui să se teamă de întrebările generate de acest demers.

„Cărui pesedist îi e frică de referendum? Inventează tot felul de prostii – că vrem noi secții diferite de vot. Legea referendumului e foarte clară și alegerile și referendumul se desfășoară în aceleași secții. Eu cred că lui trebuie să îi fie frică de întrebările care o să curgă pe lângă cea pentru referendum. (…) PSD nu își face o strategie pentru acest referendum. PSD are două obiective clare, să guverneze această țară pentru a lua măsuri ca să crească nivelul de trai, al doilea obiectiv, o campanie foarte bine organizată”, a declarat Liviu Dragnea.

Mircea Drăghici, trezorierul PSD cel care se ocupă de coordonarea campaniilor electorale în partid, a declarat, joi dimineață, că în cazul unui referendum organizat odată cu alegerile europarlamentarele, legea nu permite decât secții de votare diferite.Drept răspuns, Dragnea a afirmat: „Copiii spun lucruri trăsnite”.

Întrebat dacă are de gând Guvernul modificare legii referendum pentru secții diferite, Dragnea a răspuns: „Nu am auzit-o pe doamna premier spunând așa ceva și nu se va modifica Legea referendumului prin OUG”.

„Habar nu aveți ce întrebare va pune acest individ la referendum și stăm să discutăm despre ce – un truc al unui om speriat, obsedat că partidulețul lui va pierde alegerile europarlamentare, că va pierde prezidențialele și că va începe să dea socoteală pentru casele acelea. Totuși țara asta trebuie guvernată. Nu putem să discutăm mereu pe holuri despre referendumului lui Iohannis”, a acuzat liderul PSD.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că va convoca un referendum pe probleme din justiție în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, motivând că „așa nu se mai poate”.

Dragnea, despre plângerea pe numele lui Iohannis: E aproape gata. Nici vorbă de suspendare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că plângerea penală pe numele lui Klaus Iohannis este aproape gata, dar că nu vrea suspendarea șefului statului pentru ca toată lumea să îl vadă „în toată goliciunea lui, că nu a făcut nimic pentru români”.

„E aproape gata (n.r.: formularea pl\ngerii la adresa lui Iohannis). Nici vorbă (despre suspendare – n.r.). Cum să stăm noi fără președinte? E în pregătire. E aproape gata de fapt. Iohannis trebuie să stea acolo la Cotroceni ca să îl vadă lumea în toată goliciunea lui, că nu a făcut nimic pentru români, acest truc de referendum doar”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat, la jumătatea lunii februarie, că susține în continuare formularea unei plângeri pentru înaltă trădare împotriva șefului statului Klaus Iohannis, anunțată de liderul PSD la finalul anului trecut.

În decembrie 2018, președintele PSD, Liviu Dragnea, anunța că le-a cerut deputaților Mircea Drăghici și Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiției, Tudorel Toader, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, act premergător suspendării din funcție a președintelui.

Printre nemulțumiri erau cele legate de refuzul președintelui de a numi miniștrii propuși de PSD.

În replică, președintele Klaus Iohannis a declarat că plângerea de înaltă trădare anunțată de Liviu Dragnea este „o fantezie a pesediștilor”, un demers politicianist care este sortit eșecului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
O nouă metodă de fraudă face ravagii: Infractorii se prefac angajați bancari