Dragnea: Șerban Nicolae își va retrage amendamentele la Legea grațierii. Reacția senatorului

Dragnea: Șerban Nicolae își va retrage amendamentele la Legea grațierii. Reacția senatorului
Publicat: 13/03/2017, 12:54
„N-am făcut un amendament pentru a grația corupții cum s-a spus în spațiul public, dar nu există niciun fel de ambiție. Sunt dispus oricând să retrag, mai ales că sunt colegi care spun că nu susțin. Nu știu dacă sunt și argumente juridice, dacă au văzut sau nu cifrele”, a declarat Nicolae la scurt timp de la anunțul președintelui său de partid.
Referitor la momentul în care se va și întâmpla, concret, acest lucru, Nicolae a transmis că trebuie așteptată ședința Comisiei juridice, pentru că amendamentele sunt deja depuse și există un termen de dezbatere, care acum se pare că îi supără pe unii: „Nu am propus eu să fie exonerați de recuperarea prejudiciului”, a mai spus acesta.
Șerban Nicolae a mai spus și că în discuția cu Liviu Dragnea liderul PSD i-a transmis că nu susține grațierea celor vinovați de fapte de corupție și a ținut să sublinieze din nou că el n-a propus așa ceva.
„Liviu Dragnea mi-a spus întotdeanua că din punctul lui de vedere nu există niciun motiv de a excepta de la grațiere pe cei pe care i-am menționat, cu diferența ca cei condamnați pentru corupție să nu fe grațiați. Eu nu am propus să fie grațiați corupții. Mi-e foarte greu să lupt cu imaginația celor care inventează tot felul de năzbâtii, cum a fost și cel cu blițul telefonului. Am transmis că sunt dispus să le retrag oricând, nu am ambiții personale. (…) L-am mai auzit pe unul cunoscut că a identificat virtuțile cosmmice ale pătrunjelului că sunt stresat că am luat bani și că acum trebuie să-i dau înapoi”, a încheiat senatorul.
Luni dimineață, după o discuție cu Nicolae și după ce le ceruse deja explicit colegilor din PSD să voteze împotriva amendamentelor acestuia, Liviu Dragnea a anunțat că senatorul va retrage amendamentele la Legea grațierii.

Săptămâna trecută, Comisia juridică a Senatului a amânat din nou să dea un dat raport proiectului legii grațierii, deși era primul pe ordinea de zi, după ce, timp de patru ore, deputații juriști au dezbătut amendamentele depuse la proiectul de lege pentru completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

La finalul ședinței, președintele Comisiei juridice, Șerban Nicolae, a anunțat că discuțiile pe marginea actului normativ privind grațierea vor fi reluate peste două săptămâni. „Dacă înțelege toată lumea că e vorba de grațierea unor pedepse probabil că va fi mult mai simplu să ajungem la o soluție. Nu se exclude varianta in care se nu se va finaliza acest proiect legislativ cu un raport de admitere”, a spus Șerban Nicolae. Refritor la retragerea amendamentelor, senatorul a transmis atunci că nu le va retrage: „Nu se pune o asemenea problemă și nici nu cred că partidul se va întruni ca să-mi ceară să-mi retrag niște amendamente. Cel mult poate decide să le respingă, parlamentarii PSD să nu susțină. (…) Dreptul de a propune texte aflate în dezbatere rămâne valabil și nu se va schimba la Partidul Social Democrat. Decizia politică e cu totul alta și nu se referă la ceea ce se propune ca dezbatere, ci se propune ca decizie în materie de vot”, a adăugat senatorul PSD.

Șerban Nicolae a mai spus că a făcut amendamentele în calitate de senator PSD, nu de lider al grupului parlamentar și că îi e greu să stea să tot explice de ce oamenii sunt „fie foarte proști, fie foarte ticăloși”.
„Am văzut foarte multe speculații pe tema asta, deși e destul de greu, pentru că avalanșa de inepții este inepuizabilă și mi-e foarte greu să tot găsesc argumente, să tot explic de ce oamenii sunt fie foarte proști, fie foarte ticăloși. Nu am făcut nicio propunere în calitate de lider PSD, nicio propunere în calitate de președinte de comisie, ci în calitate de senator. (…) Imaginația unora e foarte bogată, probabil că au foarte mult timp la dispoziție”, a ținut să precizeze liderul senatorilor PSD.
Dragnea le-a cerut explicit parlamentarilor PSD să voteze împotriva amendamentelor lui Nicolae
Ulterior, Liviu Dragnea a declarat că le cere în mod expres colegilor din partid să voteze împotriva amendamentelor depuse de senatorul social-democrat Șerban Nicolae pentru grațierea persoanelor condamnate pentru fapte de corupție.Întrebat dacă le va cere explicit colegilor din PSD voteze împotriva amendamentelor lui Șerban Nicolae, Dragnea a răspuns: „Da, răspunsul e da, e simplu”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce faci dacă ai pus prea mult ulei în motor? Ce probleme apar?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere