Dragnea și Tăriceanu, discuții la Parlament despre SUSPENDAREA lui IOHANNIS

Redactor:
Politic
Dragnea și Tăriceanu, discuții la Parlament despre SUSPENDAREA lui IOHANNIS
Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu discută la Parlament despre suspendarea lui Klaus Iohannis

Pe 11 iulie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că președintele Klaus Iohannis nu avea de gând să semneze decretul de revocare al șefei DNA, dar s-a temut suspendare, dorindu-și al doilea mandat pentru a-și păstra imunitatea. Acesta a precizat că suspendarea din funcție a șefului statului este un plan care rămâne în picioare.

„La ora asta nu stiu ce ar trebui să se întâmple pentru ca acest proces să se întâmple la toamna. Este vorba despre parlamentari. Nu e obligatoriu în toamna. Se pot întâmpla lucruri. Am vorbit cu colegii mei luni. Le-am spus că pot merge în vacanță parlamentară, dar sa aibă telefoanele la ei ca s-ar putea să ne vedem”, a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

„Nimic din ce a spus și făcut până acum nu îmi dă speranța că poate interveni ceva. Nu vreau să forțez pe nimeni, e o discuție „, a mai spus liderul PSD.

În schimb, pe 12 iulie, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, atâta timp cât șeful statului respectă Constituția, nu știe dacă suspendarea mai este o prioritate.

„Atâta vreme cât președintele va respecta Constituția, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafață, nu știu dacă suspendarea va mai fi o prioritate. Trebuie să existe un demers solid și constituțional. Cred că trebuie să ajungem la un moment T0. Ce facem cu aceste mii de dosare în care viciile de procedură sunt evidente? Actele de poliție judiciară sunt clare. Ce facem cu ele? Le lăsăm așa?”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Inchide