• Publicat:
Politică

Dragnea spune că este susținut de 36 de organizații județene PSD și de cinci filiale de Sector. Cine nu îl susține

Dragnea spune că este susținut de 36 de organizații județene PSD și de cinci filiale de Sector. Cine nu îl susține
Dragnea spune că este susținut de 36 de organizații județene PSD și de cinci filiale de Sector

„Până la ora la care vorbim, 36 de organizații județene au adoptat rezoluția. Cinci organizații de sector din 6, deci 41 de organizații până acum. Sunt decizii politice. (…) Mai sunt câteva organizații care vor da astăzi și mâine. Practic, pot spune că, exceptând organizației Prahova, care în mod firesc i-a acordat susținere domnului Daniel Savu, și a organizației de București, cu precizarea că cinci sectoare mă susțin, restul organizațiilor cred în această candidatură”, a spus Dragnea, duminică, la Alexandria, după lansarea oficială a candidaturii sale pentru șefia PSD.

Liderul PSD a precizat că nu are emoții decât „pentru perioada de după” câștigarea alegerilor interne, când trebuie să aplice programul cu care a candidat. „Altfel va fi o perioadă foarte mediatizată, cu felicitări și foarte multe discuții și dezbateri și atât. PSD a mai trecut prin acest tip de perioade, în care liderii au vorbit foarte frumos, și-au luat foarte multe angajamente și după alegerile respective nu s-a mai întâmplat. De-asta spun că am emoții”, a precizat Dragnea.

Întrebat dacă lipsa contracandidaților nu înseamnă că PSD duce în acest moment lipsă de lideri, Dragnea a spus că partidul are resurse, dar nu sunt mulți social-democrați care să fie pregătiți pentru o candidatură la vârful formațiunii. „Cred că pentru funcția de președinte al PSD (…) trebuie totuși anumite condiții pentru a putea solicita, pentru a putea cere întregului partid o susținere. Asta nu înseamnă că nu avem lideri pentru celelalte funcții”, a spus Dragnea.

El a amintit că, în 2010, a fost rugat de 30 de lideri de organizații județene să candideze, însă nu a considerat că este pregătit la acel moment.

Inchide