Dragnea, Tăriceanu, Constantin și Oprea au semnat la Parlament un document pentru refacerea „USL 2.0”. Dragnea: „La 18.30 vorbește președintele – Victor Ponta”

Dragnea, Tăriceanu, Constantin și Oprea au semnat la Parlament  un document pentru refacerea USL 2.0. Dragnea: La 18.30 vorbește președintele - Victor Ponta
Publicat: 14/11/2014, 19:07
Actualizat: 15/11/2014, 14:04

Ultima lovitură de campanie pregătită de staff-ul lui Victor Ponta îl constituie momentul de la Palatul Parlamentului, în care prezidențiabilul Alianței PSD – PC – UNPR a semnat împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin și Gabriel Oprea un document prin care se anunță refacerea USL.

Crin Antonescu a criticat în termeni duri acest demers inițiat de Victor Ponta, pe care îl acuză că nu are curajul să-și asume singur candidatura la prezidențiale și că noua alianță nu are nicio legătură cu fosta USL. Uniunea s-a rupt în luna februarie, după ce PNL a decis să iasă de la guvernare. Ulterior, liberalii au cerut instanțelor să constate încetarea existenței USL, dar până în prezent nu există o decizie în acest sens.

Victor Ponta a vorbit despre refacerea USL după primul tur al prezidențialelor, când a anunțat că va semna un document cu Călin Popescu Tăriceanu, cel care a fost propus și pentru funcția de premier dacă Ponta va câștiga prezidențialele. Pe lista premierior lui Ponta se mai află viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu și directorul SRI, George Maior.

Pe scena de la Parlament, în sala în care a fost semnat și actul constitutiv al USL, au urcat Victor Ponta, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin și Gabriel Oprea.

La începutul evenimentului a fost intonat imnul „Deșteaptă-te române”, fără versul în care se face referire la numele Traian.

Primul care a luat cuvântul a fost Liviu Dragnea, care a vorbit despre un mesaj pentru cei oprimați de regimul Băsescu, pentru cei „cărora li s-au tăiat salariile” „cei care au avut o afacere sau și-au pierdut locul de muncă”, pentru cei care în 2012 au votat USL.

„USL s-a oprit pentru puțin timp, dar toate obiectivele au fost continuate de guvernarea Ponta. Regret că astăzi Crin Antonescu nu este cu noi”, a spus Dragnea.

După Liviu Dragnea, a luat cuvântul Călin Popescu Tăriceanu, în centrul discursului său aflându-se atacuri la președintele Traian Băsescu.

„Avem un candidat care are de departe prima șansă să devină președintele României. Am convenit să refacem USL pentru că și la început proiectul s-a bazat pe câteva esențiale”, a afirmat Tăriceanu, în aplauzele sălii.

Tăriceanu a subliniat că după ani lungi de certuri și dispute, „trebuie să deschidem un nou capitol, o Românie unită”.

Și Daniel Constantin, președintele PC și vicepremier în Guvernul Ponta, și-a început discursul cu referiri la regimul Băsescu.

„De luni, Victor Ponta va fi președintele României”, a spus Daniel Constantin, încheindu-și discursul cu mesajul „USL trăiește”.

„Astăzi e ziua victoriei interesului național în fața intereselor politice”, au fost primele cuvinte rostite de președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a ținut să le transmită celor prezenți că „România are nevoie de Victor Ponta președinte”.

Documentul a fost semnat din partea PSD de Liviu Dragea, președinte executiv al partidului, Victor Ponta stând în spatele celor patru semnatari: Daniel Constantin, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Gabriel Oprea.

„Dragilor este 18.30, așa cum v-ați obișnuit la ora 18.30 vorbește președintele României”, a anunțat Liviu Dragnea.

Prezidențiabilul PSD a luat cuvântul în aplauzele sălii, vorbind de la început că nu va fi un președinte ca Traian Băsescu și nici nu va susține o femeie în campania electorală, aluzia fiind la Elena Udrea.

„Mai sunt două zile și ne vom ține de cuvânt și acest regim va înceta prin votul românilor de duminică , 16 noiembrie”, a fost mesajul lui Ponta. Ca și Liviu Dragnea, prezidențiabilul PSD a „vorbit despre mafia PDL”, care este pregătită să fure alegerile.

Ponta a vorbit și de cei care vor răspunde după 16 noiembrie pentru guvernarea Boc.

„Eu cred în Dumnezeu, în România îmi iubesc familia, am încredere în români”, au fost ultimele cuvinte rostite de Victor Ponta după semnarea acordului privind apariția USL 2.0.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...