UPDATE | Drulă nu riscă cu Elena Lasconi la Bruxelles. Primarul s-a retras din cursa pentru europarlamentare, după afirmațiile referitoare la familie

UPDATE | Drulă nu riscă cu Elena Lasconi la Bruxelles. Primarul s-a retras din cursa pentru europarlamentare, după afirmațiile referitoare la familie
Publicat: 05/11/2023, 15:30
Actualizat: 05/11/2023, 21:43

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Decizia vine în urma scandalului provocat de declaraţiile primarului din câmpulung Muscel privind votul la referendumul pentru familie. Decizia va fi luată în Biroului Naţional al USR care a fost convocat în această seară.

UPDATE 20.50

USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi

Biroul Național al USR, reunit duminică seara, a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare.

USR precizează, într-un comunicat emis presei, că Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face, în continuare, performanță în administrație.

USR a transmis că Lasconi s-a retras din dorința de a nu afecta campania pentru alegerile europarlamentare, pentru a nu permite ca o serie de discuții apărute în spațiul public să mute atenția de la problemele cu care România se confruntă.

UPDATE | Oana Lasconi: „Un homofob în minus în Parlamentul European e un câştig”

„Sunt mulţumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alagerile europarlamentare. Un homofob în minus în Parlamentul European este un câştig indiferent de cost. Grija mea este în principal faţă de persoanele LGBTQ+ din România care suferă în faţa ignoranţei şi urii”, a scris fiica pe o rețea de socializare.

Elena Lasconi se arătase anterior dispusă într-o postare pe FB să renunțe de bună voie la candidatura pentru Bruxelles, cursă în care era poziționată pe primul loc pe lista USR.

Lasconi, un handicap în lupta cu monstrul PSD-PNL

Drulă spune că USR are de dus o luptă grea şi importantă în 2024 și  nu poate risca să piardă voturi din cauza unei poziții considerate conservatoire și non-liberale. ”Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta şi de soluţii liberale. În faţa unei guvernări corupte şi a isteriei extremiste, avem cu toţii nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”, conchide el.

„Am avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Naţional al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înţeles că întreaga discuţie publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situaţia personală devenită publică, afectează campania şi concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin pentru a face performanţă în administraţie”, afirmă preşedintele USR.

Elena, atacată și de Clotilde Armand

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV. Ea a fost criticată atît de foşti colegi aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa de partid, Clotilde Armand, care-I recomandă să-și vadă de primărie. Cea mai dură reacţie a venit, însă, din partea fiicei sale, care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat ”în şoc şi absolut dezgustată”, afirmând: ”Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”.

Citiți și: VIDEO | Elena Lasconi e făcută homofobă de fiica ei Oana. Votul mamei pentru familia tradițională este o inițiativă jegoasă, consideră membra LGBTQ

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului