După bănci și multinaționale, Tudose atacă sindicatele care se opun revoluției fiscale. „Hossu, sindicalistul bancherilor și oamenilor de afaceri care vor să scoată bani din țară”

Redactor:
Adrian Ilie
După bănci și multinaționale, Tudose atacă sindicatele care se opun revoluției fiscale. „Hossu, sindicalistul bancherilor și oamenilor de afaceri care vor să scoată bani din țară”
Premierul Mihai Tudose l-a acuzat pe Bogdan Hossu, președintele confederației sindicale Cartel Alfa, că s-a transformat în lider sindicat al bancherilor și al unor oameni de afaceri "care vor să scoată bani din țară", fără a plăti impozite în România.

„Apreciem faptul că oamenii de bună-credință și liderii de sindicat nu s-au lăsat păcăliți de «fostul» lor coleg, Bogdan Hossu. Acesta, mai nou, s-a transformat în liderul de sindicat al bancherilor și al unor oameni de afaceri, care vor să scoată bani din țară, fără să plătească impozite statului român, adică nouă, românilor, pentru sănătate, educație, infrastructură”, a afirmat, într-o postare pe Facebook, Mihai Tudose.

Prim-ministrul a atașat comentariului său un link la un articol de presă în care sunt anunțate creșteri salariale pentru angajații unui lanț de supermarketuri, astfel încât trecerea contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului către angajat va duce la o creștere medie a salariului net cu 1,5%.

Liderul Confederației Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că intenționează să sesizeze Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului fiscal, în speranța că acesta va sesiza, la rândul lui, Curtea Constituțională.

„Vom muta manifestațiile acolo, pentru că sperăm să convingem Avocatul să înainteze Curții Constituționale, în vederea analizării sesizărilor noastre. Dacă rămâne în Parlament, acesta va trece în procedură de urgență bugetul de stat care, probabil, va fi aprobat luni sau marți, săptămâna viitoare. Ordonanța care va trebui să treacă și ea prin Parlament va trece în sesiunea din primăvara viitoare”, a spus Hossu, prezent în Piața Victoriei, unde aproximativ 200 de persoane protestatu față de propunerile de modificare a Codului Fiscal.

În cazul în care parlamentarii vor ataca legea la CCR, iar Curtea va constata că e neconstituțională, acest lucru va duce la „un dezastru economic și social național”, a apreciat Hossu.

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri, la începutul ședinței de Guvern în care s-au adoptat modificări la Codul Fiscal, că inițial sindicatele și patronatele au fost de acord cu modificările, dar apoi au reacționat la externalizarea profitului și „s-au inflamat niște multinaționale”.

„Guvernul dorește să introducă măsuri ferme în ceea ce privește externalizarea profitului (…) S-au inflamat niște multinaționale, dar din fericire cred ca au înțeles că nu e cazul”, a afirmat Mihai Tudose.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Propuneri indecente…din partea soțului
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Se schimbă regulile dacă ai nevoie de aceste documente. Anunțul momentului pentru toți românii
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide