După ce a făcut un selfie cu refugiații din Gara Keleti, Dragnea a ajuns la următoarea concluzie: „Parcă nu aș vrea să văd mii de imigranți pe străzile din București”

Publicat: 07/09/2015, 14:12

Ruptura de comunicare între premierul Ponta și noul președinte al PSD, Liviu Dragnea, pe tema imigranților a fost confirmată pentru gândul de mai mulți vicepreședinți social-democrați. Deși în ședința conducerii PSD, premierul Ponta nu a avansat nicio cotă de imigranți pentru România, la ieșirea din sediul PSD a vorbit de o cotă maximă de 1.500 de imigranți. Anunțul i-a luat prin surprindere pe liderii social-democrați, care așteptau o analiză de la principalele instituții din domeniu.

„Fenomenul migrației care devine din ce în ce mai acut, care se discută din ce în ce mai mult. Eu am fost vineri în gara Keleti în Budapesta, întâmplător, chiar când eram acolo, am văzut cum câteva mii de oameni s-au organizat în câteva minute. Și parcă nu aș vrea să văd mii de imigranți pe străzile Bucureștiului”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că este „foarte preocupat și îngrijorat” și că e normal să ceară tuturor instituțiilor ca rapid să existe o analiză asupra capacității de a primi sau nu imigranți.

Săptămâna trecută, ajuns la Budapesta pentru meciul România-Ungaria, șeful interimar al PSD, Liviu Dragnea, a trecut pe lângă gara Keleti ca să vadă refugiații.

„Eu cred că trebuie să ne gândim serios ca țară ce capacitate avem, să avem puterea de negociere să obținem autoritatea asupra tranzitului. Nu e simplu să campezi refugiați fără să te gândești serios dacă din punctul de vedere al asistenței medicale suntem pregătiți, dacă îi putem caza și în condiții de iarnă, să asigurăm hrană în condiții decente. Cred că trebuie să milităm ca țară pentru adoptarea unor cote voluntare, dacă mergem și acceptăm cote impuse, cu un număr peste capacitatea noastră de a procesa, vom avea probleme toți”, a fost poziția lui Dragnea la finalul ședinței conducerii PSD.

Potrivit acestuia, nu se poate face o comparație între situația refugiaților și cea a românilor care au plecat peste granițe în căutarea unui loc de muncă.

Sursa Foto: Facebook Liviu Dragnea

Declarația șefului interimar al social democraților vine după ce premierul Ponta a declarat că ședința CSAT în care se va discuta despre criza refugiaților va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, când se va decide asupra cotei de refugiați, adăugând că, în opinia sa, România nu poate accepta mai mult decât capacitatea sa de 1.500 de locuri.

„CSAT va decide. Opinia mea v-am spus-o: nu putem primi mai mult decât suntem pregătiți, adică 1.500”, a spus Ponta, precizând că din cele 1.500 de locuri 200 sunt deja ocupate.

El a adăugat că a vorbit inițial cu președintele, dar pe partea logistică s-a consultat mai mult cu ministrul de resort.

De asemenea, Ponta a spus că s-a consultat cu premierul sârb și luni se va consulta și cu premierul bulgar, pentru că dorește ca România să aibă o poziție consolidată, alături de statele europene, dar mai ales, alături de statele din regiune.

Șeful Executivului a mai spus că este nevoie de solidaritate în Europa, ceea ce înseamnă că avem și drepturi și responsabilități comune, adăugând că abia acum se vede ce „nedreptate” i s-a făcut României atunci când nu a fost primită în Schegen.

În opinia sa, statele europene trebuie să identifice soluții pentru a îndepărta cauzele care stau la baza crizei și pentru a stopa fenomenul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului