După ce i-a jignit pe românii din străinătate, Ioan Rus le-a scris o scrisoare. „Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce gândesc”

După ce i-a jignit pe românii din străinătate, Ioan Rus le-a scris o scrisoare. Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce gândesc
Publicat: 25/06/2015, 19:57
Actualizat: 25/06/2015, 20:44

Fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, a trimis o scrisoare românilor, prin care își prezintă scuzele pentru cuvintele jignitoare spuse la adresa celor care muncesc în străinătate. Publicată pe site-ul Ministerului Transporturilor, cu titlul „Raport de activitate”, mesajul trimis de Rus începe cu formularea clasică „Dragi români”.

Astfel, el se laudă că, în cariera lui politică, „a fost un om al acțiunii și mai puțin al cuvintelor”.

„Îmi dau seama că felul în care m-am exprimat a cauzat suferință multora dintre dumneavoastră, iar pentru acest fapt am înțeles să îmi dau demisia.Îmi cer iertare tuturor românilor pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiți să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieți mai bune pentru ei și pentru copiii lor. Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce cred și gândesc. Pentru mine, românii din interiorul și din afara granițelor fac parte din națiune, au aceleași drepturi și le datorăm un respect egal. Pe de altă parte, am cunoscut și înțeleg drama celor plecați departe de casă, eu însumi am în familia extinsă rude, cum am și prieteni, care lucrează în țările europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipă intenția mea să jignesc ori să rănesc pe cineva”, a transmis Ioan Rus, prin scrisoarea deschisă.

Pe de altă parte, fostul ministru al Transporturilor nu vrea ca această „neglijență în exprimare” să șteargă „aproape două decenii de activitatea politică onestă”.

El vorbește despre Master Planul General de Transport ca fiind o oportunitate inclusiv pentru românii plecați în străinătate, care s-ar putea întoarce în țară să muncească în construcții. „Am crezut și atunci, cum mai cred și astăzi, că românii sunt o națiune de oameni muncitori care vor arata adevărata față a României în străinătate, vor aduce acasă o nouă cultură, iar modernizarea României va fi, astfel, mult mai rapidă”, a mai scris el.

La final, Ioan Rus face un apel către tineri pentru a se implica în mediul politic, susținând că este nevoie de o nouă generație de politicieni ” care își va construi singură destinul și o Românie mai bună, una în care milioane de români se vor putea întoarce acasă și alte milioane nu vor fi nevoiți să pribegească prin lume”.

„A fost o onoare pentru mine să fiu în slujba românilor și, de fiecare dată, am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere pentru a lua deciziile potrivite pentru țara noastră”, a încheiat Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, și-a prezentat demisia premierului Victor Ponta, după scandalul izbucnit în urma declarațiilor făcute la Digi24. El a declarat, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate și despre cât câștigă aceștia muncind în construcții, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că „de banii ăștia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”. Ulterior, ministrul și-a prezentat scuzele: „Îmi cer scuze dacă, prin formularea aleasă, am jignit pe cineva, dar intențiile mele au fost de a semnala o situație gravă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”