După faptă, și răsplată în PSD. Primarul cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din România, exclus din partid

Redactor:
Dragos Suciu
După faptă, și răsplată în PSD. Primarul cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din România, exclus din partid
Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, care a avut cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, a fost exclus din PSD, în urma unei decizii a Comitetului Executiv Județean Alba. Gheorghe Damian, care câștigat în 2016 al cincilea mandat consecutiv, a anunțat că va contesta decizia, care i se pare "aberantă", precizând că nu este normal să excluzi, "în lipsă", cel mai longeviv primar din partid.

„Nu cred că a fost statutară decizia. Nu mi se pare normal să îți excluzi, în lipsă, cel mai longeviv primar, fără să fiu lipsit de modestie. Nici măcar nu a fost o ordine de zi. Chiar așa să vii, să spui, de mâine, Damian nu mai este aici pentru că trebuie să facem noi curățenie în interiorul partidului. Începi cu cine? Cu primarii, care sunt fundația oricărui partid, mi se pare aberant! Eu aștept să mi se comunice hotărârea, o voi contesta, voi rămâne în continuare fidel PSD-ului și chiar cred că în organizația din Alba ar trebui să predomine valorile democratice”, a spus Gherghe Damian.  

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a refuzat să facă publice motivele pentru care Gheorghe Damian a fost exclus din partid, invocând că sunt probleme interne.

Pe de altă parte, PSD Alba a scris într-un mesaj, postat pe pagina de Facebook, că primarul din Ciugud a fost exclus în urma unei „analize aprofundate” a modului cum s-a desfășurat campania electorală pentru alegerile parlamentare 2016 și a rezultatelor obținute.

Gheorghe Damian a ocupat locul trei la Camera Deputaților, considerat neeligibil, iar, potrivit unor surse, el este acuzat că ar fi făcut campanie doar pentru Daniel Breaz, rector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a ocupat locul 1 la Senat.   

„Cum credeți că pot eu să mă duc în campania electorală când eu sunt pe listă la deputați, indiferent de loc, să le spun oamenilor, votați lista la Senat și nu o votați la Camera Deputaților? Cum credeți? Sigur, cuiva nu i-a convenit că am fost cel mai vocal și mai insistent că Daniel Breaz trebuie să fie locul 1 la Senat. Haideți să ne uităm ce imagine are Daniel Breaz și ce imagine avem ceilalți, oricare dintre noi. Mie mi-au spus-o în față foarte mulți, eu o să votez lista la Senat pentru omul acela, la deputați îmi pare rău, dacă tu erai mai sus, poate votam”, a mai spus Gheorghe Damian.

El a adăugat că deși s-a întâlnit în repetate rânduri după alegeri cu președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, nu i s-a invocat nimic, iar când a primit vestea a râs și a crezut că este „o glumă proastă”.

Alături de Gheorghe Damian a fost exclus și consilierul județean Ioan Florea, fost președinte executiv al PSD Alba.

Gheorghe Damian este unul dintre cei mai performanți primari din județul Alba, realizările sale fiind apreciate și de lideri ai celorlalte partide politice. El a avut funcția de vicepreședinte al PSD Alba, iar, la alegerile din vară, a fost reales pentru al cincilea mandat consecutiv cu 85% din voturi.

Comuna Ciugud are drumuri agricole asfaltate, curent electric de la rețeaua eoliană, internet prin Wi-Fi în parcuri și piste pentru bicicliști.

Aceasta este singura comună din județul Alba unde populația între cele două recensăminte – din 2002 și 2011 – a crescut, respectiv de la 2.700 la 3.200 de locutori, datorită, spun oamenii, „condițiilor de viață create”.

Decizia de excludere este contestată în mediul online, iar internauții îi acuză pe cei care au luat-o.

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
×
Inchide