Echipa Elenei Udrea anunță că depune o nouă contestație în legătură cu rezultatul votului din PDL

Echipa Elenei Udrea anunță că depune o nouă contestație în legătură cu rezultatul votului din PDL
Publicat: 24/03/2013, 19:35
Actualizat: 26/06/2013, 08:00

Cristian Petrescu, lider al susținătorilor moțiunii Elenei Udrea, a declarat, că tabăra pe care o reprezintă va depune o nouă contestație în care cere renumărarea voturilor la alegerile din PDL, existând nemulțumiri în legătură cu răspunsul primit de la Comisia de organizare. la prima contestație.

„Acum 27 de minute am primit răspunsul la contestația depusă de moțiunea Elena Udrea, probabil vom depune o nouă contestație fiind nemulțumiți de acest răspuns. Pentru cele 37 de voturi care l-au despărțit pe Vasile Blaga de turul doi trebuie făcută renumărarea voturilor”, a precizat Cristian Petrescu.

El a spus că decizia Comisiei de organizare de a nu renumăra voturile nu poate avea altă cauză decât ascunderea de nereguli.

Petrescu a adăugat că sunt nereguli – oameni care ar fi votat deși nu au fost în București – și a menționat nume din Galați și Bacău. El l-a menționat, în acest context, pe Mircea Strianu, care și-ar fi dat demisia de la Bacău și ar apărea pe lista de delegați.

El a mai precizat că Liviu Negoiță s-a regăsit pe listele de la Sectorul 6, dar nu figurează că ar fi votat, după ce organziația Sectorului 3 a respins participarea sa ca delegat la Convenție.

Petrescu a adăugat că nu a fost timpul necesar pentru verificarea tuturor listelor și că a cerut Comisiei și listele de la intrarea în sală și cele de vot, pentru a putea face comparații.

„Vom veni cu o nouă contestație pentru toate listele și pentru renumărarea voturilor”, a mai spus Petrescu, arătând că este important ca toate aceste liste să le fie puse la dispoziție pentru a fi siguri că președintele PDL a fost ales legitim.

Întrebat în legătură cu faptul că președintele Comisiei a spus că lucurile sunt închise, Petrescu a răspuns că Ioan Bălan poate să spună ce crede el, dar că susținătorii moțiunii Udrea vor depune contestații până vor fi mulțumiți de răspuns.

El a mai precizat că au fost găsite nereguli la toate cele patru secretariate unde s-au renumărat voturile și că trebuie renumărate voturile de la toate secretariatele.

Petrescu a mai spus că sâmbătă seară reprezentanții moțiunii Elenei Udrea nu au avut acces la lucrările Comisiei de organizare și nu știe ce s-a făcut cu buletinele și dacă mai sunt sigilate sau nu.

Cristian Petrescu a mai precizat că reprezentanții moțiunii Elenei Udrea au semnat procesele verbale de dinainte de renumărarea celor patru secretariate.

„Nu avem o problemă cu diferența de 330 de voturi între Elena Udrea și Vasile Blaga, ci avem o problemă cu cele 37 de voturi diferență care au făcut să nu se intre în turul doi”, a mai precizat Petrescu.

El a mai spus că reprezentanții Elenei Udrea nu și-au pus problema să plece din partid și deocamdată vor să vadă cum se rezolvă această contestație.

„Nu ne-am pus problema să plecăm, deocamdată vrem să vedem cum se rezolvă contestația, vrem să vedem că totul este transparent și corect”, a spus Petrescu, întrebat dacă susținătorii Elenei Udrea intenționează să plece din PDL.

El a adăugat că ei doresc renumărarea voturilor, revenirea la turul doi dacă este cazul, arătând că aceasta este cea mai bună soluție.

La întrebările ziariștilor referitoare la ce va face dacă contestația nu va fi primită de Comisia de organizare, Cristian Petrescu a spus: „Această Comisie nu a dorit să ne aprobe contestația, drept pentru care vom reveni ea, cu și mai multe motive și dovedind că suspiciuni există. Nu ne dorim decât ca acest proces să fie transparent și corect”.

Potrivit lui Petrescu, statutar nu există niciun termen privind depunerea contestațiilor și se poate contesta până există răspunsul potrivit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?