Edilii din Satu Mare au tăiat „în trecere” panglica pentru 10 coșuri de gunoi metalice. Primarul: „Vine un karatist și pe ăsta de plastic l-a făcut țăndări”

Redactor:
Anca Simina
În lipsa banilor pentru investiții semnificative, edilii din Satu Mare au chemat presa locală la începutul săptămânii pentru a prezenta opiniei publice 10 noi coșuri de gunoi. "Cele portocalii, de plastic, care au umplut tot orașul, sunt ușor degradabile. Vine un karatist și pe ăsta de plastic l-a făcut țăndări. Acestea sunt metalice, mai rezistente, au și un spațiu pentru scrumieră și sunt inscripționate cu însemnele primăriei să nu poată fi furate și duse la fier vechi", și-a explicat demersul primarul Dorel Coica, pentru gândul.

În lipsa banilor pentru investiții semnificative, edilii din Satu Mare au chemat presa locală la începutul săptămânii pentru a prezenta opiniei publice 10 noi coșuri de gunoi. „Cele portocalii, de plastic, care au umplut tot orașul, sunt ușor degradabile. Vine un karatist și pe ăsta de plastic l-a făcut țăndări. Acestea sunt metalice, mai rezistente, au și un spațiu pentru scrumieră și sunt inscripționate cu însemnele primăriei să nu poată fi furate și duse la fier vechi”, și-a explicat demersul primarul Dorel Coica, pentru gândul.

Noile coșuri de gunoi, pentru care primăria a plătit 3000 de lei, au fost puse în lumina reflectoarelor luni în prezența primarului, a viceprimarului Marcela Papici și a city-managerului din Satu Mare, Dan Băbuț, a relatat publicația locală Informația Zilei. La eveniment au fost atrași și cetățenii cărora li s-a cerut părerea despre noile coșuri, fiind încurajați să se adreseze poliției dacă le văd vandalizate.

Prezentarea oficială a coșurilor de gunoi la Satu Mare. Sursa foto: Informația Zilei

Contactat de gândul, primarul PSD spune însă că nu a fost vorba de o inaugurare propriu-zisă a coșurilor de gunoi, ci doar le-a „dat ca model”, în timp ce edilii își făceau drum spre un loc de joacă din Cartierul Soarelui. „De ce naiba să inaugurăm un coș de gunoi? Am fost să inaugurăm un loc de joacă pentru copii și în drumul nostru ne-am oprit în Parcul Soarelui unde am implementat un nou model de coșuri. Le-am dat ca model să vedem ce cred cetățenii înainte să le înlocuim pe toate cele de plastic. Sunt  convins că oamenilor le vor plăcea”, spune Dorel Coica despre investiția „deocamdată experimentală”.

La locul de joacă, oficialii primăriei au fost, din lipsa banilor alocați anul acesta pentru proiectele administrațiilor locale, mai mult vizitatori decât inițiatori ai investiției. „Nu e o investiție a Primăriei, că noi nu putem face anul acesta investiții, doar am finalizat ce mai era început și alte proiecte sunt încă în derulare. E vorba de un parteneriat. Un cult religios își face o biserică, noi le-am dat o fostă centrală termică a orașului pe care nu o mai folosim, ca ei să facă alături un loc de joacă. Vine enoriașul la biserică, dar copiii nu au răbdare, se pot juca în timpul acesta”, a mai spus Coica.

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Ce se întâmplă dacă vii fără mască la vot. Raed Arafat tocmai a făcut anunțul
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Pensia pe care o câștigă Ion Țiriac este FABULOASĂ! N-o să crezi însă ce a...
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide