Elena Băsescu îl acuză pe Cătălin Ivan că „produce” articole în presa din România împotriva ei

Elena Băsescu îl acuză pe Cătălin Ivan că produce articole în presa din România împotriva ei
Publicat: 07/06/2013, 12:27
Actualizat: 20/03/2017, 16:11

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu îl acuză pe europarlamentarul PSD Cătălin Ivan că „produce”, fără însă a-și asuma acest lucru, articole împotriva ei în presa din România, ea referindu-se la un articol în care este criticată de către eurodeputatul socialist spaniol Ines Ayala Sender.

„(…) Cătălin Ivan, înțelege să comande articole de presă în România cu scopul de a distorsiona realitatea unor proceduri firești din Parlamentul European. Mai grav este faptul că purtătorul de cuvânt al social-democraților a ajuns să se folosească de alți colegi socialiști din PE, pe care nu-i prezintă însă ca atare, pentru a lansa atacuri în mass media românești aservite actualei Puteri”, se arată într-un comunicat PDL remis, vineri, agenției MEDIAFAX.

„Nu pot să cataloghez decât josnică decizia lui Cătălin Ivan de a «produce» articole și materiale de presă prin care o colegă socialistă de a sa, Ines Ayala, contestă prezența mea la votul din 29 mai din Comisia pentru Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European, când s-a dat avizul pentru candidatul român la Curtea Europeană de Conturi. E un semn că, din prea multă dorință de a deveni noua stea (căzătoare) a PSD, Cătălin Ivan nu se dă în lături de la nimic, nici măcar de la astfel de lovituri nejustificate”, a declarat Elena Băsescu, citată în comunicatul PDL.

Potrivit unui articol publicat în presa de la București, raportorul Comisiei de buget finanțe din Parlamentul European, eurodeputatul spaniol Inés Ayala Sender „și-a manifestat dezgustul față de tipul de intervenții nervoase, bazate pe ranchiună, ale europarlamenarelor PDL Monica Macovei și Elena Băsescu”.

„Inés Ayala Sender a explicat că cele două, de fiecare dată când au existat audieri pentru alegerea unui candidat român la Curtea Europeană de Conturi, au dat adevărate spectacole de resentiment politic, pe care eurodeputata din Spania le-a calificat drept «lamentabile». Mai mult, Inés Ayala Sender, spune că cele două PDL-iste recurcgeau la tot felul de metode penibile prin care încercau să îi intoxice pe membri Comisiei de buget finanțe și, eventual, să îi determine să refuze candidatura persoanei propuse de guvernul român: «Ne-am văzut confruntați cu diverse episoade lamentabile. La fiecare propunere a guvernului român în privința unui candidat de fiecare dată primeam tot felul de scrisori anonime care încercau să discrediteze absolut aiurea persoana propusă de executivul de la București»”, se arată în articol.

În replică, europarlamentul PDL Elena Băsescu precizează, în comunicatul de vineri al PDL, că prezența sa în Comisia de Control Bugetar a fost perfect statutară, în condițiile în care de la vot lipseau mai mulți membri PPE.

„De altfel, la votarea raportului din 29 mai, au fost prezenți nu mai puțin de 7 (!!!) europarlamentari ai USL care nu erau nici membri titulari și nici supleanți ai comisiei amintite: Victor Boștinaru (PSD), Cristian Bușoi (PNL), Ramona Mănescu (PNL), Renate Weber (PNL), Silvia-Adriana Țicău (PSD), Claudiu Ciprian Tănăsescu (PSD) și Ioan Enciu (PSD). Prin urmare, poziția socialistei Ines Ayala este nejustificată și rodul unui partizanat evident. De aceea, ar fi bine să se abțină pe viitor în a intra în astfel de jocuri politice care nu-i fac cinste”, se arată în comunicatul PDL.

„I-aș recomanda lui Cătălin Ivan să nu se mai ascundă în spatele fustelor unor colege de grup parlamentar din PE. Să aibă curajul specific unui adevărat bărbat și să-și atace chiar el adversarii, la vedere. Mă îndoiesc că ar avea vreo reticență în acest sens, de vreme ce nu știe să se bată decât cu femei”, a mai declarat Elena Băsescu.

Europarlamentul PDL l-a îndemnat pe liderul socialiștilor români „să se ocupe mai puțin de «aranjamente și articole de presă pe la București pentru colegele din Spania» și să se concentreze mai mult pe munca efectivă din Parlamentul European”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....