Elena Udrea, acum trei zile, despre „turnătorii” din Dosarul Microsoft: „Este grav că s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine”

Elena Udrea, acum trei zile, despre „turnătorii din Dosarul Microsoft: „Este grav că s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine
Publicat: 29/01/2015, 11:58

După eliberarea a doi inculpați în dosarul Microsoft, respectiv Dumitru Nicolae (Niro) și Gabriel Sandu, șefa PMP face noi acuzații, în încercarea de a-i lua apărarea, voalat, fostului său soț, Dorin Cocoș. Concret, fostul ministrul al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, le-ar fi spus procurorilor ca a finanțat PDL cu aproximativ 300.000 de euro, bani înmânați direct către președintele democrat-liberal de atunci, Emil Boc. În plus, tot Sandu ar fi spus că banii dați ca mită ar fi ajuns și la Adriean Videanu, Radu Berceanu și Roberta Anastase.

În replică, Elena Udrea a spus că nu va comenta eliberarea celor doi, însă apreciază ca gravă situația în care eliberarea unor inculpați este condiționată de măturiile lor.

„Este grav că s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine, sau despre cine trebuie, adică dacă faci acuzații la adresa cuiva, chiar nedovedite”, a scris Udrea, pe pagina ei de Facebook.

Mai mult, șefa PMP a precizat că declarația lui Gabriel Sandu a fost trunchiată și că presa nu a publicat toate acuzațiile.

„Cred că ar fi interesant și să vedem toată declarația data de Gabi Sandu. Înțeleg că a formulat acuzații, care nu au apărut, la adresa reprezentanților unor instituții, care, dacă ar fi într-adevăr pomenite, s-ar cutremura profund țara și s-ar duce pe apa sâmbetei ideea de anticorupție!”, a mai scris ea.

În plus, Elena Udrea acuză „o tăcere ciudată” după dezvăluirile făcute de Gabriel Sandu, cu atât mai mult cu cât ea a fost criticată constant deși susține că nu are nicio implicare în acest dosar.

„Mă surprind însă câteva lucruri în acest moment: tăcerea presei care urlă din toți rărunchii în fiecare zi despre gravitatea faptelor din dosar și, împotriva lui Dorin Cocoș, având astfel pretext să mă atace pe mine. Acum, deși declarația lui Gabriel Sandu răscolește tot sistemul și acuză nume mari precum Vasile Blaga, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Radu Berceanu etc. este liniște, pe nimeni nu interesează să discute. A nu se înțelege că eu îi consider vinovați de ceva. Dar pe mine m-au tocat zi de zi fără să am vreo implicare, în timp ce în cazul celor acuzați de martori este o tăcere ciudată”, a adăugat șefa PMP.

În concluzie, Elena Udrea a arătat și înspre premierul Victor Ponta, Ecaterina Andronescu și Dan Nica, ultimii dintre ei fiind în libertate.

„Apoi, dintr-un dosar prezentat la lansarea lui ca cel mai mare corupție din România, care cuprindea presupuse șpăgi între 60 și 100 milioane de euro, din fapte de pe parcursul a 14 ani, trei guverne, toate partidele politice, 9 miniștri implicați, zeci de oameni de afaceri și funcționari ai statului român, au rămas doar doi vinovați, arestați preventiv chiar, Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan! În rest, toată lumea este bine, liberă să își petreacă vacanțele la soare ori să facă ce poftește, să fie Prim Ministru, cazul lui Victor Ponta, să fie europarlamentar, cazul Dan Nica, să fie senator, cazul Ecaterinei Andronescu etc. Care va fi mai iute la turnat dintre cei doi ca să plece și el acasă? Tragic comic ar fi să scrie fiecare împotriva celuilalt, să pună justiția în dificultate”, a încheiat Udrea.

Fostul ministrul Gabriel Sandu și omul de afaceri Nicolae Dumitru „Niro”, urmăriți penal în dosarul Microsoft, au părăsit, duminică seară, centrul de detenție al Poliției Capitalei, urmare a faptului că nu a fost contestată decizia instanței de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu.

În cazul celor doi, instanța supremă a hotărât, vineri, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, în timp ce pentru Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan, urmăriți penal în același dosar, s-a dispus menținerea în detenție.

Decizia nu a fost una definitivă, însă, nefiind contestată în termenul legal de 48 de ore nici de Sandu și Dumitru, nici de procurorii anticorupție, cei doi au ieșit duminică din arest preventiv și vor face arest la domiciliu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Un agent de securitate al lui Drake a fost împușcat la locuința rapperului. Ce se...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Se schimbă legea pentru cei cu card de sănătate. Decizie la Guvern: La fel ca...
Un celebru artist român s-a sinucis din dragoste. N-a putut trece peste despărțire
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Cristina Spătar a suferit într-un grav accident în timp ce mergea spre casă: ”Au venit...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Test de cultură generală. De ce sunt roșiile roșii?