Elena Udrea, huiduită și aplaudată la serbările de la Țebea: „Mă bucur că sunt un politician care stârnește pasiuni”

Elena Udrea, huiduită și aplaudată la serbările de la Țebea: „Mă bucur că sunt un politician care stârnește pasiuni
Publicat: 07/09/2014, 16:18
Actualizat: 07/04/2019, 06:40

Serbările de la Țebea, din județul Hunedoara, care au marcat 142 de ani de la moartea lui Avram Iancu, au fost un prilej pentru mai mulți politiceni de a face băi de mulțime.

Printre politicienii care au mers la Țebea s-au aflat Klaus Iohhanis, Vasile Blaga, Elena Udrea, Emil Boc, Gheorghe Falcă, Gheorghe Funar, Dan Diaconescu, precum și parlamentarii de Hunedoara.

Evenimentul a fost deschis de ceremonia de decorare a drapelului de luptă al Batalionului 26 Vânători de Munte Avram Iancu din Garnizoana Brad, cu ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, în baza unui decret prezidențial.

După acest moment au urmat o slujbă religioasă oficiată la biserica din curtea cimitirului din Țebea, dar și depuneri de coroane la mormântul lui Avram Iancu.

Au depus coroane de flori toți politicienii prezenți la manifestare, dar și moții salvatori și localnicii din Horea care au participat la căutarea și salvarea victimelor accidentului aviatic din Munții Apuseni. Grupul localnicilor din comuna Horea a fost însoțit de instrumentiști care au cântat imnul lui Avram Iancu în momentul în care au fost depuse coroane de flori.

Elena Udrea a fost însoțită în permanență de primarul Clujului, Emil Boc, iar în timpul ceremoniilor cei doi au stat la o distanță de câțiva metri de Klaus Iohannis și Vasile Blaga.

„E un moment important și faptul că din ce în ce mai mulți români vin aici cred că arată nevoia pe care România o are de lideri patriotici, lideri care să aibă românismul și naționalismul în suflet, români care așteaptă de la cei care îi conduc să aibă grijă de țară, să aibă grijă de popor. Cred că momentul prin care trece România astăzi este unul în care avem nevoie de unitate. Avem nevoie de lideri care să nu mintă, de lideri care să își iubească țara, să își iubească poporul și eu cred că sunt mulți români care pot construi o țară frumoasă în care să ne fie drag tuturor să trăim”, a spus Elena Udrea.

În momentul în care a plecat prin mulțime, unii dintre participanți au huiduit-o, în timp ce alții au încurajat-o, au aplaudat-o și i-au urat să devină președintele țării.

„Mă bucur că sunt un politician care stârnește pasiuni, au trecut ceilalți pe aici neobservați”, a spus Elena Udrea, referindu-se la faptul că a fost huiduită.

La rândul său, Klaus Iohannis, care a fost însoțit de președintele PDL, Vasile Blaga, dar și de fostul ministru de Interne Traian Igaș și de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost aplaudat în timp ce a mers printre moții aflați la Țebea, unii dintre aceștia rugându-l să scape țara de tirani, să construiască o Românie nouă și să-i ajute să învingă actuala guvernare.

El s-a oprit, i-a salutat și a dat mâna cu oamenii.

„Am fost invitat aici de domnul președinte Moloț (Mircea Ioan Moloț, președintele Consiliului Județean Hunedoara -n.r.) și sunt foarte bucuros că am dat curs acestei invitații. Este un eveniment emoționant și sunt bucuros că pot să particip astăzi aici la așa o zi frumoasă. Sunt foarte impresionat de ospitalitatea, de căldura cu care am fost primit, am simțit bucuria oamenilor cu care m-am întâlnit. Am putut să le strâng mâna unor oameni, unor români adevărați care au venit astăzi la Țebea”, a spus Klaus Iohannis, care s-a aflat pentru prima dată la manifestările de la Țebea.

La un moment dat, salvatorii din Munții Apuseni cu care Iohannis s-a întâlnit în târgul de la Țebea l-au luat din mulțime și, alături de instrumentiști, i-au cântat „La multi ani!”, deși nu este ziua lui, spunându-i: „Să ne trăiți, domnule președinte!”.

Iohannis a trecut și pe la cortul ACL, dar și pe la cel al Primăriei Arad, unde un artist de muzică populară i-a cântat mai multe melodii patriotice, printre care și imnul lui Avram Iancu.

Întrebat dacă se aștepta să scape de huiduieli, Iohannis a spus că nu știe cum a fost altădată, dar primirea lui la Țebea a fost una deosebită.

Serbările de la Țebea se vor încheia duminică, cu un spectacol folcoric.

Anual, la Serbările Naționale de la Țebea dedicate memoriei lui Avram Iancu participă mii de persoane, între care și politicieni. Anul trecut, la Țebea a fost prezent și președintele Traian Băsescu, în timp ce în 2012 la ceremonii au asistat Mircea Dușa, Mariana Câmpeanu și Ecaterina Andronescu.

Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluției de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munții Apuseni, într-o familie de moți înstăriți. A studiat dreptul la Cluj și a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criș, fiind îngropat la Țebea, județul Hunedoara, lângă „Gorunul lui Horea”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...