Elena Udrea îi atacă pe „turnătorii” din dosarul Microsoft. „Este grav că s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine”

Elena Udrea îi atacă pe turnătorii din dosarul Microsoft. „Este grav că s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine
Publicat: 26/01/2015, 12:35

După eliberarea a doi inculpați în dosarul Microsoft, respectiv Dumitru Nicolae (Niro) și Gabriel Sandu, șefa PMP face noi acuzații, în încercarea de a-i lua apărarea, voalat, fostului său soț, Dorin Cocoș. Concret, fostul ministrul al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, le-ar fi spus procurorilor ca a finanțat PDL cu aproximativ 300.000 de euro, bani înmânați direct către președintele democrat-liberal de atunci, Emil Boc. În plus, tot Sandu ar fi spus că banii dați ca mită ar fi ajuns și la Adriean Videanu, Radu Berceanu și Roberta Anastase.

În replică, Elena Udrea a spus că nu va comenta eliberarea celor doi, însă apreciază ca gravă situația în care eliberarea unor inculpați este condiționată de măturiile lor.

„Este grav că s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine, sau despre cine trebuie, adică dacă faci acuzații la adresa cuiva, chiar nedovedite”, a scris Udrea, pe pagina ei de Facebook.

Mai mult, șefa PMP a precizat că declarația lui Gabriel Sandu a fost trunchiată și că presa nu a publicat toate acuzațiile.

„Cred că ar fi interesant și să vedem toată declarația data de Gabi Sandu. Înțeleg că a formulat acuzații, care nu au apărut, la adresa reprezentanților unor instituții, care, dacă ar fi într-adevăr pomenite, s-ar cutremura profund țara și s-ar duce pe apa sâmbetei ideea de anticorupție!”, a mai scris ea.

În plus, Elena Udrea acuză „o tăcere ciudată” după dezvăluirile făcute de Gabriel Sandu, cu atât mai mult cu cât ea a fost criticată constant deși susține că nu are nicio implicare în acest dosar.

„Mă surprind însă câteva lucruri în acest moment: tăcerea presei care urlă din toți rărunchii în fiecare zi despre gravitatea faptelor din dosar și, împotriva lui Dorin Cocoș, având astfel pretext să mă atace pe mine. Acum, deși declarația lui Gabriel Sandu răscolește tot sistemul și acuză nume mari precum Vasile Blaga, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Radu Berceanu etc. este liniște, pe nimeni nu interesează să discute. A nu se înțelege că eu îi consider vinovați de ceva. Dar pe mine m-au tocat zi de zi fără să am vreo implicare, în timp ce în cazul celor acuzați de martori este o tăcere ciudată”, a adăugat șefa PMP.

În concluzie, Elena Udrea a arătat și înspre premierul Victor Ponta, Ecaterina Andronescu și Dan Nica, ultimii dintre ei fiind în libertate.

„Apoi, dintr-un dosar prezentat la lansarea lui ca cel mai mare corupție din România, care cuprindea presupuse șpăgi între 60 și 100 milioane de euro, din fapte de pe parcursul a 14 ani, trei guverne, toate partidele politice, 9 miniștri implicați, zeci de oameni de afaceri și funcționari ai statului român, au rămas doar doi vinovați, arestați preventiv chiar, Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan! În rest, toată lumea este bine, liberă să își petreacă vacanțele la soare ori să facă ce poftește, să fie Prim Ministru, cazul lui Victor Ponta, să fie europarlamentar, cazul Dan Nica, să fie senator, cazul Ecaterinei Andronescu etc. Care va fi mai iute la turnat dintre cei doi ca să plece și el acasă? Tragic comic ar fi să scrie fiecare împotriva celuilalt, să pună justiția în dificultate”, a încheiat Udrea.

Fostul ministrul Gabriel Sandu și omul de afaceri Nicolae Dumitru „Niro”, urmăriți penal în dosarul Microsoft, au părăsit, duminică seară, centrul de detenție al Poliției Capitalei, urmare a faptului că nu a fost contestată decizia instanței de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu.

În cazul celor doi, instanța supremă a hotărât, vineri, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, în timp ce pentru Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan, urmăriți penal în același dosar, s-a dispus menținerea în detenție.

Decizia nu a fost una definitivă, însă, nefiind contestată în termenul legal de 48 de ore nici de Sandu și Dumitru, nici de procurorii anticorupție, cei doi au ieșit duminică din arest preventiv și vor face arest la domiciliu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru toți ANGAJAȚII din România. S-a stabilit că intră în vigoare de la 1...
Vreme perfectă de Florii. Ce au anunțat meteorologii
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji