Elena Udrea, prima descindere electorală la Brașov. Cum s-a ales cu o poșetă mov la outlet, plus un cârnat, mici și o halbă cu bere la Oktoberfest

Publicat: 06/09/2014, 17:20
Actualizat: 20/03/2019, 23:13

Prima oprire – o fabricuță de încălțări și poșete a unui cuplu româno-italian, situată într-o hală închiriată de la o firmă a deputatul pesedist Emil Niță, unde circa 250 de angajate produc exclusiv pentru export.

„Patroana nu e membră PMP, dar e fană Elena Udrea!”,a explicat unul dintre însoțitorii „înaltului oaspete” includerea făbricuței în „meniul” descinderii. La finalul turului de vreo jumătate de oră prin ateliere – pe parcursul căruia însoțitorii ei au avut grijă ca fiecare angajată să primească o poză de-a candidatei cu „Vă mulțumesc!” – Elena Udrea s-a declarat „foarte impresionată” de cele văzute, „mai ales că s-au făcut și cu fonduri europene”. „Păcat că n-am văzut și pantofi cu toc”, a regretat ea. A urmat o scurtă declarație de presă referitoare la primirea lui Emil Boc în PMP. „E membru al Fundației Mișcarea Populară, dacă va fi dat afară din PDL și va dori să vină în partidul nostru, îl primim cu cea mai mare plăcere!”.

Foto: Adrian Popescu

Ulterior, Elena Udrea a fost poftită să viziteze și „magazinul outlet”, unde o aștepta o expoziție de încălțări, poșete și genți, acestea din urmă acaparându-i instantaneu tot interesul. Fără să stea pe gânduri, Elena Udrea a început să le „probeze” una după alta, spre admirația gazdei, care o complimenta pentru „talentul de manechin de poșete”.

Foto: Adrian Popescu

Președintele PMP l-a pus la „treabă” și pe fostul ei secretar de stat de la Turism, Sorin Munteanu, transformat ad-hoc în purtător de genți de damă, „ultima modă masculină în Italia”, după spusa patroanei. „Aș fi onorată dacă ar accepta!”, a răspuns apoi aceasta la întrebarea dacă intenționează cumva să-i ofere candidatei prezidențiale un astfel de job. „De ce nu, ca să promovez un brand românesc, aș putea să fac și așa ceva, în pauzele slujbei de la Cotroceni!”, a adăugat imediat și Elena Udrea.
La finalul vizitei, aceasta a avut parte și de obișnuita „surpriză” la asemenea ocazii: a acceptat în dar poșeta mov pe care o admira, făgăduind imediat că o va purta „tot timpul, începând chiar de azi, că e un brand românesc”!

Foto: Adrian Popescu

Al doilea popas a fost o fabrică de PAL melaminat, aflată tot pe platforma fostei uzine „Tractorul”, inclusă în program în ultima clipă, unde Elena Udrea a admirat stivele de produse. Ulterior a dat autografe câțiva muncitori, care i-au mulțumit cu „Salutați-l pe dom” Băsescu din partea noastră!”. A urmat apoi o „sesiune foto” cu toți doritorii, inclusiv patronul și soția acestuia, care nu și-au ascuns entuziasmul: „E foarte frumoasă și deșteaptă, deschide întotdeauna gura când trebuie!”

Reporteriță ad-hoc

În jurul orei 14 a venit, în sfârșit, și rândul „punctului forte” la descinderii de la Brașov: o plimbare pe pietonalul „Republicii” până în Piața Sfatului și, în continuare, până la Liceul Sportiv, unde tocmai a început anualul Oktoberfest de la poalele Tâmpei. Înainte de asta, Udrea a mai oferit o probă a multiplelor sale talente: a devenit reporteriță ad-hoc a postului de televiziune RTV, al pesedistului Sebastian Ghiță, care a trimis special un car de reportaj să-i urmărească vizita. După ce și-a dres vocea cu câteva lingurițe de înghețată din cupa ținută de Sorin Munteanu și, cu câteva poticneli datorate probabil tracului,a dat drumul unei rafale de acuzații împotriva lui Tăriceanu și Ponta și a declarațiilor acestora despre o posibilă nouă suspendare a lui Traian Băsescu.

Foto: Adrian Popescu

A predat apoi microfonul reporteriței care o „pilotase” și a luat-o agale spre Piața Sfatului, înconjurată de suita de PMP-iști și jurnaliști și precedată de câțiva activiști de partid locali care îndesau de zor în mâinile celor ieșiți în cale poze cu chipul și autograful ei, pe care unii le acceptă, alții le refuză, dar împărțitorii nu se dau bătuți. Nici vorbă însă de scontata baie de mulțime, în afara câtorva cunoștințe gratulate imediat cu pupături și poze, plus vânzătorii de la o covrigărie și o cofetărie-bar, care i-au cerut cer autografe, doar câțiva turiști israelieni care, aflând cine este, s-au grăbit să se fotografieze cu ea, făgăduindu-i că în noiembrie o vor vota negreșit!

Foto: Adrian Popescu

„Băi, ăștia de la presă, gata, ajunge!”

Ajunsă în cele din urmă și la Oktoberfest, Elena Udrea le-a mai oferit o scurtă ședință foto celor câțiva doritori, cărora le oferă și poze cu autograf. Apoi s-a așeazat la o masă pregătită anume. „Băi, presa, gata, ajunge, lăsați-ne să mai respirăm și noi!”, s-a zburlit brusc parlamentarul PMP-ist Gelu Vișan când a văzut cameramanii și fotoreporterii ațintundu-și aparatele spre masa pe care începuseră să răsară paharele cu bere și platourile cu cârnați și mici și pe care Elena Udrea o și inundase cu spumă, încercând să toarne berea dintr-un pahar de plastic în halba de faianță tocmai primită în dar de la un organizator. Ulterior s-a ordonat câtorva inși din alai: „Băi, vorbiți și voi cu ăștia de la presă, să termine cu filmatul și pozatul și să o lase să mănânce în liniște!”

Foto: Adrian Popescu

Înainte de plecare, Elena Udrea le-a mai făcut o destăinuire ziariștilor: a strâns deja „150.000 de semnături, reale, nu copiate sau falsificate” precum multe din cele ale contracandidaților săi, a căror verificare „minuțioasă” o va și solicita, de altfel, în mod oficial „organelor abilitate”.

Foto: Adrian Popescu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase