• Publicat:
Politică

Eugen Teodorovici este NOUL MINISTRU DE FINANȚE. Ponta: Iohannis a fost de acord

Eugen Teodorovici este NOUL MINISTRU DE FINANȚE. Ponta: Iohannis a fost de acord
Eugen Teodorovici va fi noul ministru de Finanțe, Victor Ponta anunțând că locul acestuia la Fonduri Europene va fi preluat de Marius Nica. Premierul a precizat că a discutat cu președintele cele două propuneri, iar Klaus Iohannis a acceptat.

Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanțelor, iar funcția acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii, a anunțat premierul Victor Ponta, precizând că propunerile au fost acceptate de președintele Klaus Iohannis.

Ponta a precizat că a discutat cu Iohannis în cursul zilei de vineri.

Postul de ministru al Finanțelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetar de DNA pentru fapte de trafic de influență, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

Marius Nica, 34 de ani, este fostul director de cabinet al Rovanei Plumb de la Ministerul Mediului și consilier al acesteia încă de pe vremea când Plumb era europarlamentar. Fost ofițer de armată cu atribuții în domeniul informațiilor, absolvent al Academiei Naționale de Informații a SRI, Nica a fost preluat de Rovana Plumb în toate instituțiile publice unde a fost numită. Până acum, Nica a deținut funcția de secretar general al Ministerului Muncii.

Administrația Prezidențială a anunțat că Eugen Teodorovici și Marius Nica vor depune, luni dimineață, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în calitate de miniștri ai Finanțelor, respectiv Fondurilor Europene.

În comunicatul de presă transmis de Administrația Prezidențială se precizează că președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării noului ministru de Finanțe în persoana lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

La conducerea ministerului Fondurilor Europene va fi numit, în locul lui Teodorovici, Marius Nica.

„Luni, 30 martie, la ora 10.00, cei doi miniștri vor depune jurământul la Palatul Cotroceni”, menționează sursa citată.

Inchide