Eugen Tomac, critici la adresa lui Frans Timmermans: Acest comisar socialist trebuie oprit

Eugen Tomac, critici la adresa lui Frans Timmermans: Acest comisar socialist trebuie oprit
Eugen Tomac, critici la adresa lui Frans Timmermans: Acest comisar socialist trebuie oprit
Publicat: 24/05/2021, 16:32
Actualizat: 11/07/2022, 17:19

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac este de părere că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a transmis că România ar trebui să vină în curând cu un plan de renunţare totală la utilizarea cărbunelui pentru a produce energie, „este de-a dreptul periculos și ar trebui oprit.”

„Discursul lui Frans Timmermans este de-a dreptul periculos şi nu are nimic în comun cu misiunea pe care şi-a asumat-o”

„Opriţi-l pe Timmermans! Discursul de ieri a lui Frans Timmermans este de-a dreptul periculos şi nu are nimic în comun cu misiunea pe care şi-a asumat-o. Ca să citez din tonul brutal pe care l-a folosit, spunându-ne într-un mod ultimativ că România trebuie să desfiinţeze toate minele, cred că acest comisar socialist trebuie oprit să mai vină, în plină pandemie, să mai spună cuiva că trebuie să închidă industrii întregi sau să concedieze cetăţenii.

Un asemenea discurs nu face decât să submineze proiectul european, să crească valul de populism în toată Europa şi să le ofere o nouă platformă extremiştilor care se hrănesc din ură şi demagogie”, afirmă Eugen Tomac.

El acuză discursul oficialului european că a fost lipsit de responsabilitate.

Acest discurs adresat în plină criză de sănătate publică este unul lipsit de responsabilitate

„Refuz să cred că Timmermans vrea să fie un gropar al Europei, dar dacă în mod real vrea să sprijine protejarea mediului, ar fi mult mai util dacă ar explica ce va face UE pentru zonele miniere din toată Europa şi apoi să-i convingem pe oameni că pot avea un viitor şi fără minerit. Până atunci, consider acest discurs adresat în plină criză de sănătate publică este unul lipsit de responsabilitate şi care loveşte direct în temelia proiectul european. În această perioadă dificilă trebuie să-i asigurăm pe oameni că avem resurse pentru a construi un mediu mai sănătos fără a lasă pe nimeni în urmă şi că putem crea cât mai multe locuri de muncă la noi acasă, în România”, conchide europarlamentarul PMP.

Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, cel care conduce de la cel mai înalt nivel realizarea şi implementarea Green Deal şi a directivelor care vor asigura neutralitatea climatică la nivelul anului 2050 în UE, consideră că România are un potenţial uriaş pentru energie regenerabilă, iar gazul natural ar trebui să fie văzut ca o soluţie de tranziţie, nu ca un scop final.

„Nu există viitor pentru exploatarea cărbunelui. Miliarde de euro au fost acordate ca subvenţii catre acesta industrie bani care ar putea fi folositi în alta parte în beneficiul populaţiei. România trebuie să creeze un plan pentru a ieşi din zona exploatării cărbunelui. Trecerea de la situaţia actuală spre energiile regenerabile, în care faza intermediara va fi gazul natural”, a spus Timmermans la manifestarea organizată de Ziarul Financiar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase