Eugen Tomac propune o alianță anti-Bădălău, în Giurgiu: Să nu mai obțină nicio funcție

Redactor:
Elena Crangasu
Eugen Tomac propune o alianță anti-Bădălău, în Giurgiu: Să nu mai obțină nicio funcție
Președintele PMP, Eugen Tomac, le-a trimis, sâmbătă, o scrisoare deschisă omologilor de la PNL, USR și PLUS prin care le propune constituirea unei alianțe de centru-dreapta în Giurgiu pentru a învinge PSD în toate localitățile și la CJ, astfel încât Niculae Bădălău să nu mai obțină nicio funcție.

„Din respect pentru milioanele de români care muncesc în Uniunea Europeană pentru a oferi familiilor lor de acasă un trai mai bun, avem datoria de a-i sancționa sever, nu doar la nivel declarativ, ci și prin acțiunile noastre politice, pe cei care dovedesc un dispreț profund față de Diaspora românească. Declarațiile incalificabile ale lui Niculae Bădălău, președinte PSD Giurgiu și vicepreședinte la nivel național al partidului, despre româncele plecate în străinătate, ne obligă să facem corp comun pentru a trimite personaje de acest gen la lada de gunoi a istoriei”, se arată în scrisoarea deschisă a lui Eugen Tomac adresată liderului PNL, Ludovic Orban, președintelui USR, Dan Barna, și liderului PLUS, Dacian Cioloș.

Propunerea PMP pentru liderii celorlalte partide de centru – dreapta este să inițieze prima alianță politică, în perspectiva alegerilor locale, la nivelul județului Giurgiu.

Scopul alianței din Giurgiu este „de a învinge PSD în toate localitățile și la Consiliul Județean, astfel încât Niculae Bădălău să nu mai obțină nicio funcție de reprezentare publică”.

„Există situații, cum este cea a derapajelor baronului roșu de Giurgiu, care ne obligă să renunțăm la calculele politice individuale și să acționăm unitar. Constituirea primei alianțe între partidele noastre în județul Giurgiu pentru eliminarea din viața politică a lui Niculae Bădălău reprezintă un gest de reparație a onoarei românilor cinstiți și harnici care muncesc în străinătate, cei mai importanți contributori la bugetul național, care au îndrăznit să voteze pentru schimbarea în bine a României”, se mai arată în scrisoarea lui Eugen Tomac.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Președintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat la afirmațiile făcute de Bădălău, atrăgând atenția membrilor PSD că partidul e în reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate.

 

×

Urmăriți Gândul LIVE Au avut zile! Cinci persoane, între care patru copii, au supraviețuit după ce mașina în care se aflau a căzut într-o prăpastie de 150 de metri. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan și președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Miercuri, 15 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide